Solide affaldssække og en online portal til både private og erhverv har vist sig som en succesfuld kombination.

Der er fuld smæk på byggeriet i Danmark. Omsætningen i nybyggeri og tilbygninger er eksploderet til knap 140 milliarder kroner det seneste år. En stigning på 60 procent sammenlignet med omsætningen i branchen i 2015. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, fremgår det af en pressemeddelelese fra firmaet Junkbuster, der nyder godt af den høje aktivitet.

Det landsdækkende byggeboom skaber nemlig store mængder af byggeaffald, som udgør en tredjedel af den samlede mængde affald, der skabes i hele landet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Junkbusters er en dansk iværksættervirksomhed, som allerede i 2009 forudså behovet for en fleksibel og digital affaldsløsning, som samtidig kunne afhjælpe problemet med tung trafik og store containere i bybilledet. Det har siden udviklet sig til en solid millionvirksomhed med høje ambitioner.

- Vi startede med affaldsindsamling for lige over 10 år siden, og selvom markedet er hårdt med mange kompetente spillere, så har der helt tydeligt været plads til vores kombinerede service af big bags til sortering og transport af byggeaffald som et alternativ til den traditionelle containerløsning til affaldsafhentning, både til private og erhverv, fortæller Jens Risom, administrerende direktør hos affaldsvirksomheden Junkbusters.

Sække hitter i historiske byer

Det er særligt i landets historiske byer, med kringlede gader og store behov for renoveringer, at mindre og mere mobile løsninger for byggeaffald, som alternativ til containere, giver god mening. Odense midtby har gennem de seneste år oplevet et konstant pres på gaderne, grundet byens store fornyelse og her er containere med byggeaffald en træls omgang i bybilledet.

- Det vil altid være de trafikale forhold på stedet, der afgør, om vi kan give tilladelse til placering af containere til bortskaffelse af byggeaffald. Hvis det er en meget smal gade, eller der er tale om en meget trafikeret vej, vil det ikke blive tilladt, siger Morten Grauslund Skov som er pressekontakt i Odense kommune og forklarer:

- Odense Kommune har i flere tilfælde givet tilladelse til big-bags, som ikke fylder så meget, og det kan være en fordel i smalle gader. Men der bliver naturligvis både ved placering af containere og big-bags stillet krav om reglementeret afmærkning for at synliggøre beholderne for forbipasserende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Online afhentning

Affaldssækkene er ikke kun til erhvervsbrug. Selvom de færreste danskere roder med store mængder byggeaffald, så kan der til den modige gør det selv-håndværker også opstå et behov for at slippe af med brokker og gamle skruer, når køkkenet skal skiftes eller vægge skal lægges ned. Her er en fuldstørrelse container ofte for meget, men en Junkbag kan købes af alle i byggemarkedet, hvorefter afhentning af den fyldte sæk kan bestilles på nettet.

- Da vi startede den her renovationsvirksomhed, var det vores klare ambition at være der, hvor kunderne er. Det er vi kommet rigtig godt i mål med ved, at vores sække er til rådighed i byggemarkederne for både private og virksomheder, fortæller Jens Risom og uddyber:

- Men den egentlig årsag til vores succes tror jeg ligger i, at vi har formået i bredest mulig forstand at digitalisere en meget analog branche. Vores erfaringer viser, at en online løsning for renovationsbranchen er noget, som der virkelig har manglet.