Assens Forsyning slipper gravemaskinerne løs for at anlægge Regnvandssøerne ved Tallerup.

Assens Forsyning har fået smag for klimatilpasning. Efter et netop gennemført projekt i Tommerup (Kirkebjergsøerne), hvor kloaksystemet er renoveret, og hvor der er anlagt flere klimasøer, går turen nu videre til Tommerup Stationsby. Her anlægger Forsyningen sit hidtil største klimatilpasningsprojekt.

Det sker på et område øst for Tommerup Stationsby nær Odensebanen, hvor selskabet har opkøbt et område på syv hektar. Her skal hele 54.000 kubikmeter jord, svarende til 4.500 lastbillæs, omfordeles for at skabe et anlæg med tre sammenhængende regnvandssøer, som ved kraftigt regnvejr fremstår som én samlet sø. Herudover skal der anlægges et spændende sø- og naturlandskab med rekreative muligheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jorden, vi graver ud for at etablere Regnvandssøerne ved Tallerup, genanvender vi på arealet. Det gør vi primært for at skabe et bakket og rekreativt sø- og naturområde, som kan omkranses og bindes sammen af grus- og trædestier med offentlig adgang, fortæller drifts- og projektchef Michael Dissing Nielsen.

Noget af jorden bruges desuden til at skærme for Odensebanen og for varmepumpeanlægget, som Tommerup St. Varmeforsyning opfører i den nordlige del af området.

Naturområde med stor biodiversitet

Opgaven med at anlægge Regnvandssøerne ved Tallerup har Assens Forsyning tildelt entreprenør Henning Have fra Vejen. Anlægsarbejdet, der har et budget på cirka 13,5 millioner kroner, forventes færdigudført i juni 2021.

Herefter går Tommeruppernes Lokalråd i gang med at indrette de omkringliggende arealer til rekreative formål samt med at plante træer og buske. Det er i den forbindelse hensigten at skabe et varieret naturområde med stor biodiversitet.