Martin Just Hansen var den eneste brolæggersvend, der i sidste uge fik overrakt en bronzemedalje.

En dug med dannebrogsflag er lagt ud over et langt bord. Omkring i rummet står sodavand, kaffe og en række glasflasker med en ret høj promille.Ingen tvivl. Denne dag er en festdag i den nordfynske by Kappendrup. Og det skyldes, at brolægger Martin Just Hansen fra Max Pedersens Brolægning - dagens hovedperson - som den eneste tog en bronzemedalje til sin svendeprøve.

- Jeg er selvfølgelig utrolig stolt. Det er et stort skulderklap. Allerede da jeg var færdig med mit projekt vidste jeg også, at det var blevet rigtig godt, siger Martin Just Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skulle slet ikke have været brolægger

- Jeg hader simpelthen, når det ikke ser ordentligt ud. Man skal udføre sit arbejde godt. Man kan selvfølgelig blive presset på tid, men det vigtigste er i bund og grund altid at udføre et tilfredsstillende arbejde

Martin Just Hansen

Brolægger

Der er ikke kommet så mange endnu til festen, men der er købt smørrebrød til cirka 30 mand, og Odense Pilsner-dåserne er allerede blevet åbnet, selvom denne fredag endnu ikke har nået middag.

Det er dog på mange måder lidt tilfældigt, at festen overhovedet er en realitet. Martin Just Hansen er nemlig uddannet landmand og havde ingen planer om at blive brolægger.

- Jeg fandt ud af, at jeg ikke ville være landmand, men jeg fuldførte uddannelsen. Ved et tilfælde fik jeg via min fætter kontakt til Max Pedersen og startede i firmaet, og det har jeg været glad for lige siden, siger Martin Just Hansen.

Han startede derefter ret hurtigt og var i arbejde, før han startede på skole. Derfor har han gennemgået et kortere meritforløb, der nu har resulteret i, at han er firmaets første svend nogensinde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Mester har en stor andel i, at jeg er nået hertil. Det er ham, der har lært mig det hele. Og du kan godt skrive, at han fik tårer i øjnene, da jeg modtog svendebrevet, siger Martin Just Hansen med Max Pedersen siddende overfor. Han nikker stille og giver sin svend ret.

Arbejdet går videre

Under svendeprøven var der ingen problemer med at nå opgaven inden for tidsgrænsen. Der skulle lægges et svineøre. En belægning, der som oftest ligger mellem kørebanen og cykelstien. Og her lagde Martin Just Hansen sidste sten på opgaven fire timer før tid. Resten af tiden gik med at kæle om de små detaljer.

- Jeg hader simpelthen, når det ikke ser ordentligt ud. Man skal udføre sit arbejde godt. Man kan selvfølgelig blive presset på tid, men det vigtigste er i bund og grund altid at udføre et tilfredsstillende arbejde, siger han.

I brolæggerfirmaet er der fire mand ansat, og der er nok at lave. Ordrebogen er stort set fyldt op, og derfor fortsætter dagene fremover, som de også gjorde før svendeprøven.

- Jeg har masser af lave, og jeg får nye opgaver hele tiden. Den eneste forskel er, at mester skal give mig lidt mere i løn, siger Martin Just Hansen.