Foreningen for groundsmen har meldt sig ind i IFFD og håber derfor på, at man får nemmere ved at sidde med, hvor det er sjovt.

- Igennem de sidste 7 år har vi fået rodfæstet vores forening. GAD ønsker at danne ramme om et højt vidensniveau inden for pleje af idrætsanlæg. GAD har skabten platform for fagfolk, hvor der vidensdeles og dannes netværk på et fagligt højt niveau, siger formand Thomas Jørgensen.

Foreningen sætter fokus på uddannelse, efteruddannelse og nye løsningsmodeller, der bidrager til løsning af opgaver inden for pleje, drift og vedligeholdelse af idrætsanlæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har valgt at indgå i et samarbejde med IFFD, da vi kan se store muligheder i et samarbejde mellem de to foreninger. IFFD opererer på den politiske arena og har den overordnede kontakt til KL, Divisionsforeningen og DBU, hvor GAD har den faglige viden og den praktiske erfaring. GAD og IFFD har fælles interesse i at skabe de bedste rammer for sporten indenfor den økonomiske ramme, siger Thomas Jørgensen.

Samarbejdet er i højsædet

Hos IFFD ser man samarbejdet med GAD som en vigtig sparringspartner i aktuelle sager. Det siger Jane Jegind, der er formand for IFFD.

- GAD har enkæmpe erfaring med og organiserer de mange, der dagligt arbejder med driften af boldbaner, så GAD er en oplagt platform for os til at give og få viden fra på det område. GAD er en meget vigtig samarbejdspartner for os, for at vi kan håndtere den store opmærksomhed, der er kommet på anlæg og drift af kunstgræsbaner, så vi får det bedst mulige vidensgrundlag rundt i de danske kommuner. Hvor vi i IFFD arbejder med de mere overordnede problemstillinger som for eksempel også omhandler urimelige krav til stadionanlæg fra Divisionsforeningens side, har GADs medlemmer en meget stor erfaring med praksis, som skal inddrages for at få de bedst kvalificerede beslutninger, siger Jane Jegind.

GAD blev oprettet i 2011. Siden da har foreningen fået 202 medlemmer.