En AGF-spiller brugte banen som medvirkende faktor, da han i weekenden måtte udgå fra en kamp på Sydbank Park.

AGF's forsvarsspiller Frederik Tingager var voldsomt utilfreds med banen, da den aarhusianske klub fredag mødte SønderjyskE i Superligaen. Han blev knæskadet efter to minutter og var overbevist om, at det var banens skyld.

- Det er altid frustrerende at blive skadet, men det er ekstra surt, når det skyldes noget så simpelt som baneforholdene, der langt fra var gode i aftes - mildest talt. Jeg føler i hvert fald, at de spillede ind i det, der skete i går, sagde Frederik Tingager efter kampen til AGF's hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er dog slet ikke noget, groundsmanen på Sydbank Park, Allan Feddersen, genkender.

- Han siger selv, at hans fod hang fast i græsset, hvilket undrer mig, når det netop er græs, vi mangler på banen. Rodlængden er lav midt i februar, så det, Frederik Tingager siger, genkender jeg slet ikke, siger Allan Feddersen til Grøn Teknik.

I løbet af kampen blev der sparket store græstørver op fra banen, men sådan vil det ifølge groundsmanen være, når man spiller fodbold på banen efter under to måneders vinterpause.

- I og med at det er en sandopbygget bane, vil det øverste lag være mere løst. Men alternativet er, at vi har en bane, der bliver en mudderpøl ved regnvejr, og det ønsker vi heller ikke, siger Allan Feddersen.

Overlap af sand

På tv-billederne af kampen kunne man se nogle tydelige lyse striber på banen. Det var på grund af den førnævnte sand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi eftersåede banen efter den sidste kamp i december, og der topdressede vi den med sand, hvor vi lige kom til at køre tæt nok på og har lavet et overlap. Så der er kommet til at ligge cirka fem millimeter sand i stedet for tre millimeter, men det burde ikke have indflydelse på spillet, siger Allan Feddersen.

Før selve kampen fredag havde der blot været to træningspas på banen. Noget, som den nye SønderjyskE-træner Glen Riddersholm ønskede, og som godt kunne have været undværet. Ellers har Allan Feddersen ikke noget at indvende på banens beskaffenhed.

- Jeg tror ikke på, at banen her kunne være bedre på nuværende tidspunkt med de midler, vi har. At en spiller så bliver skadet er selvfølgelig bare utrolig ærgerligt, men jeg synes ikke, det var banens skyld, siger Allan Feddersen.

SønderjyskEs næste hjemmekamp er om 13 dage, hvor de møder Randers FC.