Regeringen vil af med afskovning. Det er de vilde med i Greenpeace.

Syv EU-lande og Norge har gennem Amsterdampartnerskabet med Jakob Ellemann-Jensen i spidsen fortalt Europakommissionen, at nu skal det være slut med afskovning. I hvert fald den afskovning, som Europas lande har ansvar for.

- Vi har kun en jordklode. Den skal vi værne om på bedst mulig måde. Afskovning er med til at ødelægge naturlig biodiversitet og lokale økosystemer. Det bidrager til at øge den globale opvarmning. Derfor skal vi hurtigst muligt handle og sikre, at bæredygtig produktion og forbrug erstatter rovdriften på naturen, skriver miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og det gør han i et brev, hvor han i øvrigt erkender, at det bliver svært. Den største del af klodens afskovning kommer nemlig fra eksempelvis sydamerikanske lande, hvor træer fælles for at gøre plads til kakaoplantager.

Hvis det står til Jakob Ellemann-Jensen skal det nu gøres mere bæredygtigt. Og vi skal købe mere bæredygtigt.

Ingen pris

Ministeren og de øvrige lande har ikke i hverken brev eller pressemeddelelse skrevet noget om, hvad det kommer til at betyde for danske virksomheder og forbrugere, at vores kakao, soja og kokosolie skal komme fra bæredygtige indkøb. De vil bare gerne have, at kommissionen finder ud af, hvordan vi får det til at ske.

Det har vakt så stor glæde i Greenpeace, at de nu har sendt en pressemeddelelse ud, hvor de roser regeringen for tiltaget.

- Det er meget glædeligt at se den danske regering sætte sig i spidsen for en gruppe af EU-lande, som lægger pres på EU-Kommissionen for hurtigst muligt at fremlægge en køreplan for at stoppe den voldsomme rydning af verdens skove, skriver Jan Søndergård, politisk rådgiver hos Greenpeace, i en pressemeddelelse.