Fremrykkede kommunale investeringer og suspendering af anlægsloftet har ikke slået igennem endnu hos OKNyggard.

Medicinen mod covid-19s økonomiske hærgen har blandt andet bestået af fremrykkede offentlige investeringer og en suspendering af det kommunale anlægsloft.

Trods de fornyede økonomiske muligheder i kommunerne, har det ikke medført overophedning hos OKNyggard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en positiv beslutning, men ikke noget vi har mærket det helt store til. Det vil vi måske i højere grad gøre i andet halvår af 2020 og videre ind i 2021, fortæller administrerende direktør i OKNyggard Ole Kjærgaard.

Ingen ketchupeffekt

Når kommunerne ikke er trukket i spenderbukserne, er forklaringen en blanding af tidskrævende projekter og et forår i coronaens tegn.

- Det tager tid at udmønte større anlægsprojekter. Der skal både projektledere og arkitekter indover, så jeg tror, der går noget tid, før vi mærker en respons på den front. Det kan også være, der snart går sommerferie i den, men når alle er tilbage på arbejde, kan det være det blomstrer op, siger OKNyggards administrerende direktør, der er forsigtig optimist.

- Om andet halvår byder på en egentlig ketchupeffekt, er jeg ikke sikker på. Men der vil nok komme en opsamling af opgaver.

Mindre opgaver vender tilbage

I øjeblikket kan Ole Kjærgaard til gengæld glæde sig over, at der kommer flere ad hoc opgaver ind.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores drifts- og vedligeholdelsesafdeling har kontrakter med kommuner, virksomheder og boligselskaber. Opgaverne kan for eksempel være at holde grønne områder, renovere bede eller gøre klar til en indvielse. Der har vi mærket en opblomstring. Det er opgaver, der er lagt ind i kontrakten og ikke kræver arkitekter. Vi så opgaverne blive holdt tilbage tidligere på året, men nu blomstrer de op igen, siger han.

Opgaver af denne type ligger i størrelsesordenen 10.000 - 100.000 kroner.

Klar til at mande op

I højsæsonen beskæftiger OKNyggard cirka 650 medarbejdere, men i år har tallet ligget lavere. I øjeblikket er 580-590 i sving. Årsagen er naturligvis corona.

- Vi har prøvet at holde gang i vores pleje og vedligehold, men har været nødt til at hjemsende folk. I de sidste tre måneder har vi vel været 50-100 mindre end sidste år på samme tid, fortæller direktøren.

Hvis ordrebogen pludselig bliver tykkere eller skal udgives i to bind, kan der mandes op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har en rimelig kapacitet på cirka 600 folk. Vi har også et bufferhold og underleverandører, så vi kan klare serviceringen. Men kommer der alt for mange nye kunder, kan det blive for travlt. Vi kan ikke tage alt ind, siger Ole Kjærgaard.

Det er på nuværende tidspunkt vanskeligt at spå om det økonomiske resultat for 2020, der har opført sig atypisk.

- Vi skal smøge ærmerne op for at lave et godt resultat i år, men der er stadig syv måneder, slutter Ole Kjærgaard.