Jordbrugets UddannelsesCenter Beder afholder et arrangement om permeable belægninger

Jordbrugets UddannelsesCenter Beder inviterer nu fagfolk til "Gartnerskolens Grønne Dag", et årligt arrangement, der afholdes i anledning af anlægsgartnernes svendeprøver. Denne gang foregår det den 25. oktober under titlen "Permeable belægninger - teknik og løsninger".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Permeable belægninger er yderst aktuelle på grund af de særdeles våde somre, vi har oplevet de seneste år, lyder det fra uddannelsescentret.

Mange andre lande har skrappe regler for håndtering af regnvand, og anlægning af traditionel uigennemtrængelig belægning kræver særlig tilladelse. I Danmark er der endnu ingen lovgivning på området, men politikerne er opmærksomme på problemet, og permeable belægninger kan måske blive et lovkrav i fremtiden.

Efterspørgsel på vej

Og når nye offentlige byggerier og anlæg planlægges, tages der allerede i dag højde for fremtidens øgede vandmængder.

- Vi indtænker permeable belægninger og regnvandsbassiner i hele byplanlægningen, ligesom vi også hæver arealerne for lavtliggende byggegrunde. Det har vi eksempelvis gjort i det nye byggeri på havnefronten i Aarhus, hvor hele havnearelaet er blevet hævet med en halv meter i kajkonstruktionerne, forklarer byggeteknisk rådgiver ved Aarhus Kommune, Lasse Nielsen.

- Det er helt utænkeligt, at kommunerne ikke i stigende grad vil efterspørge faglærte håndværkere til at bygge de rette anlæg. De er også under pres fra forsikringsselskaberne, som stiller højere krav til, at oversvømmelser så vidt muligt undgås, fortæller han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere aktiviteter

Ud over Aarhus Kommune vil også der også være indlæg fra IFB og Jordbrugets UddannelsesCenter. Desuden vil der være udstilling af produkter fra Petersen-klinker og TR granit.

Og så vil anlægsgartnerne - selvfølgelig - vise deres færdige svendestykker frem.