Lyt til artiklen:

Robotterne fortsætter indtoget med flere anvendelsesmuligheder

00:00
Hastighed: ???x
01:30

Udvikling inden for den autonome robotter sker lynhurtigt. Flere anvendelsesområder åbner sig for Krone og Lemken.

Krone og Lemken har et fælles projekt med udviklingen af deres autonome robot-traktor, Combined Powers, som har en effekt på 230 hestekræfter.

Der er nu blevet mulighed for at montere frontredskaber på robotten, da robotten har fået monteret både frontlift og front-PTO. Det åbner dermed også op for, at robotten kan udføre flere forskellige arbejdsopgaver på samme tid (som vist på billedet øverst i artiklen med en frontmonteret skårlægger) eller øge kapaciteten i marken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Frontliften betyder, at Lemken nu kan få monteret deres fronttanke, hvilket sammen med deres liftophængte såmaskiner vil øge kapaciteten i marken markant.

Det giver robotten endnu flere anvendelsesmuligheder i marken, hvor Krone vil koncentrere sig om alt, hvad der hører til den grønne side; det vil sige græs, og Lemken vil koncentrere sig om alt det, der foregår i jorden.

De nye platingrå modeller af Combined Powers-robotten er dieselelektrisk drevet. Det giver flere fordele med mindre vedligeholdelse og lettere tilgængelighed under motorhjelmen, da der ikke er mekanisk forbindelse til hvert hjul.

Udviklingen af robotten stopper ingenlunde her. Krone og Lemken har flere testfarme i Europa, hvor de tester robotten i storskala.