Lyt til artiklen:

Vejdirektoratet har masser af udbud i støbeskeen

00:00
Hastighed: ???x
02:23

Ikke kun en række store men også rigtig mange mindre udbud på vej fra staten.

Godt 200 repræsentanter fra danske entreprenørvirksomheder var onsdag samlet i Middelfart, hvor vejdirektoratet havde indbudt til den årlige leverandørdag.

Her præsenterede Vejdirektoratet i kort form de mange store og små entrepriser, som kommer i udbud i år og næste år. Direktoratet vil udbyde projekter til en samlet værdi på 5,5 milliarder kroner, der er spredt rundt i hele landet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
240 havde tilmeldt sig Vejdirektoratets Leverandørdag 2024. Foto: Torben Jastram.

- Vores udbud er fordelt på 65-70 entrepriser. Dertil kommer vedligehold, fortalte anlægsdirektør Erik Stoklund Larsen fra Vejdirektoratet.

Han tilføjede, at man forventer stigende anlægsudgifter gennem de kommende 5 år, da der efterhånden er mange store projekter i pipeline.

- Og det er glædeligt, at politikerne indtil videre følger planen fra Infrastrukturplan 2035, så vi sidder ikke med en bekymring om, at noget trækkes i langdrag, sagde anlægsdirektøren.

Mange mindre anlægsprojekter blev kort præsenteret på leverandørdagen. I 2024/25 handler det om ret mange entrepriser af forskellig karakter og størrelse spredt i hele landet - herunder 13 cykelstier, 22 krydsombygninger, 15 støjskærme, 11 ladeparker, landevejsudvidelser, vandløbssikring, rastepladser samt ladepunkter til lastbiler.

Dertil kommer naturligvis de store projekter -en håndfuld omkring E45, ny højhastighedsbane på Vestfyn, Kalundborgmotorvejens 3. etape, en udvidelse af Øresundsmotorvejen samt en udvidelse af landevejen mellem Herning og Ringkøbing.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Meget mere vedligehold

Samtidig er behovet for vedligeholdelse steget markant.

- Vi taler en samlet omsætning i 2024 på ca. 1,2 milliarder kroner. Det er 50 procent højere end de foregående år, fortalte områdechef Michael Ebbesen fra Drift og Vedligehold under Vejdirektoratet.

Vedligeholdelsesopgaverne handler blandt andet om 75 projekter med belægning samt ca. 100 opgaver på bygværker.

- Desuden en lang række mindre opgaver med autoværn, grøftekanter, brolægning og vildhegn, sagde han.