Lyt til artiklen:

Elkær-produktion under samme tag som Nesbo

00:00
Hastighed: ???x
03:10

GMR sætter produktionen af Elkær-redskaber under samme tag som Nesbo med større produktion og vækst for øje.

GMR, der i 2017 købte virksomheden Elkær Maskiner, begyndte i sommeren 2023 at flytte produktionen af Elkær-redskaber til lokaler i Mariager, hvor virksomhedens Nesbo-produkter bliver produceret.

I dag består Elkær-redskaberne af blandt andet grensave, knivbjælker, slagleklippere og rotorfræsere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Administrerende direktør for GMR, Niels Kirkegaard, beskriver skiftet af produktionsfaciliteter som en omstilling, der skal udnytte synergieffekterne ved at være en del af et lidt større team.

- Vi er gode til at lave specialløsninger, og mange af de produkter, som Elkær laver, har en del tilfælles med andre redskaber fra GMR og specielt Nesbo-produkterne, siger Niels Kirkegaard.

Redskaberne fra Elkær har en del ligheder med Nesbo, da de begge er koblet på traktorer.

- Det handler meget om tilpasning af produkterne til en bestemt type traktor, hvor det passer i forhold til hydraulik eller mekanik. Netop den del er vi rigtig gode og har mange års erfaring med hos Nesbo. Med flytning af produktionen kan vi trække på den ekspertise og erfaring til glæde for vores Elkær-redskaber, siger direktøren.

Det handler desuden om, at rammene for produktionen i Ørbæk, hvor Elkær-redskaberne tidligere blev produceret, havde begrænsninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nu har vi større kapacitet i produktionen, og den er meget mere skalerbar. Elkær har haft en succesfuld produktion gennem mange år, og det får vi accelereret. I Ørbæk lå vi i et stykke tid på grænsen af, hvad produktionen kunne præstere, siger Niels Kirkegaard.

Det falder i tråd med, at planen for virksomheden er at vækste og at sikre, at der er god sammenhæng i produktionen.

- Derfor giver det rigtig god mening, at vi samler ressourcerne, og vi får synergieffekter i salg såvel som produktion og i indkøb, siger direktøren.

Der er også fordele i, at der bliver mere ensretning i indkøbene.

- Vi vil kunne købe de samme dele ind i lidt større mængder, fremfor at købe separat til både Elkær og Nesbo. Derved vil nogle af delene gå igen på forskellige redskaber i porteføljen på de to mærker såvel som opbygning, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mange af de samme dele

Mellem produkterne fra Elkær og Nesbo er der for begge mærkers vedkommende et princip om, at det skal være yderst simpelt at montere det på redskabsbæreren.

- Når vi sender et redskab afsted til en traktor, skal det gerne være det, vi kalder for first-time-fit. Det betyder, at redskabet skal kunne monteres som en klik-og-hægt-på-løsning, som passer med det samme, siger Niels Kirkegaard.

På Elkær-redskaberne var der ifølge ham plads til forbedringer i dette koncept og var også medvirkende til, at produktionen skulle under samme tag som Nesbo.

- Det skal være sådan, at om man køber et Elkær-produkt eller et af Nesbos ældre redskaber, skal det være det samme system man møder i opsætning og tilkobling, siger han.