Lyt til artiklen:

23.688 kvadratmeter stort sedumtag til ny logistikhal

00:00
Hastighed: ???x
02:50

LAR-løsningen i det store projekt skulle nytænkes. Det resulterede i et sedumtag til Ringsteds nye logistikhal.

Med sine 23.688 kvadratmeter ligger Skandinaviens største grønne tag nu på DSV's nye logistikcenter i Ringsted. Taget er et sedumtag og har en stor vandtilbageholdelsesevne.

Det skriver Nature Impact i en pressemeddelelse om projektet, hvor DS Flexhal har haft totalentreprisen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Logistikcenteret ligger i Ringsted. Pressefoto.

- Til sedumtaget valgte vi bakkeløsningen fra Nature Impact, og det er vores underentreprenør Phønix Tag Aarhus, der har fået for udlæggelsen. Bakkerne er nemme at håndtere, og arbejdet har forløbet som planlagt. Nu står vi med et stort flot sedumtag, siger projektleder hos DS Flexhal, Christian Møller, i pressemeddelelsen.

Projektet er i mål

DSV købte grunden i Ringsted for mange år siden i forbindelse med planlægningen af deres nye domicil. Det blev efterfølgende ændret et logistikcenter for Fast Moving Consumer Goods, FMCG.

rich-media-3
Phønix Tag Aarhus stod for udlæggelsen af sedumtaget for DS Flexhal. Pressefoto.

Det var dog ikke uden problemer at placere et 45.011 kvadratmeter stort logistikcenter på grunden. LAR-løsningen, som lå til grund for byggeriet, blev nemlig ændret undervejs, da det gjorde byggeriet for småt.

Rullegræsfirma leverer sedumtag til deres hidtil største projekt

Se også:

Rullegræsfirma leverer sedumtag til deres hidtil største projekt

- Området er fladt og har ikke særlig god nedsivning. Derfor har vi blandt andet valgt at lægge sedumtag på hallen, der kan tilbageholde regnvandet.

- Det gør, at det befæstede areal kan beregnes til 60 procent i stedet fir 89 procent og overholder de gældende krav i lokalplangen. Nu er vi i mål med projektet, og vi er stolte af at kunne bidrage til at realisere DSV's vision ved hjælp af banebrydende og bæredygtige byggeløsninger, siger projektleder Christian Møller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stigende efterspørgsel

Udsigten til endnu mere vand kan mærkes hos Danmarks største producent af sedumtage, Nature Impact.

- Før i tiden var vores sedumtage primært efterspurgt for deres æstetik. Heldigvis har byggeriet også fået øjnene op for sedumtagenes mange andre gode kvaliteter. Vandtilbageholdelse og forøgelse af biodiversitet er noget, vi oplever en stigende efterspørgsel på, siger Carl Johan Larsen, ejer og CEO i Nature Impact, i pressemeddelelsen.

rich-media-6
Sedumbakkerne forsinker regnvandets vej til kloakken. Pressefoto.

- De grønne tage er fremtiden og bør indtænkes i byggeriet. Det giver ingen mening at risikere kloakoversvømmelser, når vi kan undgå det, og her kan sedumtage være en af løsningerne. Som på dette projekt kan det også være med til at realisere et projekt, som det er tiltænkt, ved at inddrage et grønt tag som en del af LAR-løsningen, slutter ejer og CEO Carls Johan Larsen.