Lyt til artiklen:

Maskinimportør går konkurs

00:00
Hastighed: ???x
02:53

Rimas Løgstør Aps er taget under konkursbehandling. Likviditetsproblemer og en truende millionregning til Skat pressede selskabet ud over kanten.

- Der er tale om ren nedlukning. Der er ikke mange aktiver i selskabet, fortæller Morten Bøgenskjold, der er advokat og partner hos Enp Advokater og udpeget som kurator for konkursboet efter Rimas Løgstør Aps.

Det var ifølge kuratoren en af selskabets leverandører, der begærede konkursen ved Retten i Aalborg kort før jul.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rimas Løgstør Aps blev som selskab etableret i 2012 og er en udløber af det hedengangne Rimas Maskinfabrik og endnu tidligere Ringsted Jernstøberi & Maskinfabrik.

Virksomheden har med udgangspunkt i Løgstør drevet maskinforretning med import og salg af maskiner primært til vej- og parksegmentet, samt service og salg af reservedele. Både med udenlandske brands som tyske Mulag, finske LM Trac og maskiner produceret under Rimas-navnet.

Rimas præsenterer to finske nyheder

Se også:

Rimas præsenterer to finske nyheder

- Der har været aktivitet i selskabet helt op til konkursbegæringen. Dog ikke så stor aktivitet som tidligere, men altså et selskab i drift, fortæller Morten Bøgenskjold.

Stor skattegæld

Ifølge kuratoren har selskabets drift altså været nedadgående i en længere periode og havde så store likviditetsproblemer, at manglen på rede penge i sidste ende sendte selskabet mod konkurs.

- Til sidst var der ikke likviditet til at indkøbe maskiner og reservedele til at opretholde driften, fortæller Morten Bøgenskjold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Indtil videre er der anmeldt almindelige krav og lønmodtagerkrav til boet for godt og vel 675.000 kroner, men der ligger også en gæld til Skat, der endnu ikke endeligt har opgjort deres krav mod selskabet. Gælden er ifølge selskabets egen forklaring til Retten i Aalborg, angiveligt på et større millionbeløb.

Ifølge Rimas Løgstørs senest offentliggjorte regnskab for 21/22 anfører revisoren, at der grundet stor gæld og ganske få penge på kontoen, er stor usikkerhed om selskabets fortsatte drift.

Endvidere skriver revisoren, at selskabet "i strid med momsloven har indberettet fejlagtige momsangivelser til Skat, hvorved ledelsen kan ifalde ansvar."

Aktiver på auktion

Rimas Løgstør Aps beskæftigede op til konkursen fire medarbejdere, der nu er opsagt.

Selskabets få aktiver, der var på lager i form af reservedele og værktøj, vil blive sat på auktion hos Campen Auktioner på et tidspunkt i den nærmeste fremtid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er dog kreditorer, der har gjort krav på nogle af de effekter, vi fandt på adressen. Og her skal vi have styr på, hvad der er deres, og hvad der tilhører boet, inden vi sætter det til salg, fortæller Morten Bøgenskjold.