Lyt til artiklen:

Ny biodiversitetsskov med 13.200 træer

00:00
Hastighed: ???x
01:38

Torsdag den 26. oktober plantes Outrup Biodiversitetsskov som resultat af Varde Kommunes samarbejde med NGO'en Growing Trees Network.

Torsdag sættes de første spinkle stiklinger i jorden nær Outrup som en del af Varde Kommunes samarbejde med Growing Trees Network. Stiklingerne skal de kommende årtier vokse op til omkring fire hektar skov, hvor naturen overlades til sin naturlige cyklus.

Skoven rejses ud fra en ny model, hvor lodsejere, der ønsker at rejse skov på deres grund, kobles til personer, foreninger eller virksomheder, der gerne vil donere træer til skoven.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skal være lettere

Formålet med Varde Kommunes samarbejde med Growing Trees Network og den nye model er at gøre det lettere for interesserede at bidrage til skovrejsning i Varde Kommune ved at donere træer til områder, som lodsejere stiller til rådighed.

Med skovrejsningsmodellen ender lodsejerne med en markant reducering af skovomkostningerne, idet udgifterne til træerne betales gennem donationer. Selve plantningen sørger Growing Trees Network for efterfølgende.

- Vi har i Varde Kommune en ambition om, at der som et led i vores klimaindsats i gennemsnit skal plantes mere end 60 hektar skov om året frem mod 2030. Det er jo helt perfekt, når det som her sker ved, at lodsejere, der ønsker skov på deres grund, får doneret træer af virksomheder, der ønsker mere skov i nærområdet. Det er svært ikke at glædes over, siger Preben Friis-Hauge (V), formand for udvalget for Plan og Teknik i Varde Kommune: