Lyt til artiklen:

Tyve udnyttede stormvejr til golftyveri for 1,8 millioner

00:00
Hastighed: ???x
03:06

Smørum Golfklub blev fredag udsat for tyveri af hele tre specialmaskiner.

Det har været en frustrerende weekend for Smørum Golfklub, hvor man troede, man bare skulle bekymre sig om et stormvejr, men hvor man også fik særdeles uønskede gæster.

Der er stjålet for 1,8 millioner kroner. Tyvene slap afsted med to nye EL green klippere fra Jacobsen, Eclipse 360, og en Teeklipper fra John Deere model 2500. Desuden er der forsvundet en masse værktøj, buskrydder, hækkeklipper, grensaks, pælebor og meget mere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er træls, men sådan er verden nogle gange. Heldigvis er der ikke sket nogen personskade, siger Keld Østergaard Christensen, direktør i Smørum Golfklub i en pressemeddelelse.

Han blev lørdag morgen ringet op af klubbens greenkeeper, der efter stormen skulle ud til klubben og se til de dyr, som Smørum har på sin bane. Her opdagede han, at der havde været indbrud i den lade, hvor klubben har sit udstyr til at passe banen.

rich-media-2
Tyvene valgte en alternativ vej væk fra golfklubben. Foto: Smørum Golfklub.

Muligvis internationale tyve

Indbruddet er naturligvis meldt til politiet og forsikringen. Og klubben slog det op på sociale medier med en bøn om hjælp.

- Efter jeg lagde det på facebook fik vi 150 henvendelser, fortæller Keld Østergaard.

Det medførte blandt andet, at man fik tilvejebragt en traktor, som tyvene havde stillet ved den nærliggende hundeklub.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De må have læsset om og ikke haft plads til den. Og så fik vi også et tip om, at der stod en lastbil på Kirsebærvangen med meget græs under sig. Jeg kørte derud med vores greenkeeper, og vi kunne komme ind af sidedøren på bilen, hvor vi fandt nogle af vores aggregater til opladning af batterier, og lastbilen lugtede frygteligt af benzin, fortæller Keld Østergaard Christensen.

Noget af det stjålne er altså genfundet, men det meste af tyvegodset er derude på et ukendt sted.

Efterfølgende har de også fundet elklipperen fra Jakobsen.

rich-media-4
Elklipperen fra Jacobsen blev fundet bag den lokale hundeklubs lokaler.

- Forsikringsselskabet har fortalt mig, at internationalt forsvinder der en del golfudstyr for tiden.

Manglende maskiner kan udfordre næste sæson

Han fortæller, at privatpersoner ikke kan bruge de store maskiner til noget. Men han opfordrer folk til at være opmærksomme og kritiske og kontakte Smørum Golfklub, hvis de får tilbudt hækkeklippere eller buskryddere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Klubben har stadig nogle maskiner. Derfor er der ikke nogen problemer med at passe banen med den beskedne vækst, der er i græsset nu.

- Vi er ikke ramt så hårdt lige nu, fordi vi har så stor en maskinpark. Men vi har sagt ja til både Ecco Tour og Smørum Ladies Open til næste år. Det stiller store krav allerede fra maj, og med de leveringstider, der er på maskiner, kan jeg godt frygte, at det bliver hårdt, siger Keld Østergaard Christensen.

Direktøren er overbevist om, at indbruddet er begået af folk, der havde været i klubben før og besigtige området.