Lyt til artiklen:

Første el-læsser fra Case

00:00
Hastighed: ???x
02:24

Til december går ny 3,7 tons batterilæsser i produktion. Desuden er en elektrisk skid-steer også på vej fra Case.

Den kommende 3,7 tons el-læsser bliver den første el-læsser fra Case nogensinde. En prototype blev præsenteret for Grøn Teknik samt en række andre europæiske fagmedier under Case Roadshow ved Derby i det centrale England midt i september.

- Vi har haft den med rundt i Europa hen over sommeren, hvor interessen har været stor, og nu er vi næsten klar til at sætte den i produktion. Det sker i december, fortæller produktspecialist Riccardo Balma, Case Construction.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han tilføjer, at maskinen - til forskel fra prototypen - bliver med en helt nyudviklet type kabine med masser af nye fetaures.

Hos den danske Case-importør, S. D. Kjærsgaard, ser man frem til at kunne levere maskinen fra 2024.

- Den bliver et godt supplement til de eksisterende modeller af læssemaskiner. Den kan køre cirka 20 km/t og klarer op til seks timers blandet arbejde på en opladning. Genopladningen af 23 kW-batteriet tager omkring 10 timer hen over natten med en helt almindelig tilslutning til nettet, fortæller salgs- og regionschef Lars Petersen fra S. D. Kjærsgaard.

Køber man en fastloader kan opladningen ifølge case klares på blot et par timer.

Elektrisk skid-steer

Case præsenterede også en anden elektrisk nyhed i form af en lille stand-behind skid-steer på bælter, som bygges på fabrikken i Italien, hvor der også produceres minilæssere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-3
Den lille elektriske skid-steer er allerede lanceret i USA. Foto: Torben Jastram.

- Det er en maskine på 1,7 tons, der opereres med to joysticks. Den har et 18,5 kW batteri, som driver den elektriske Kubota-motor, fortæller Riccardo Balma.

Han tilføjer, at maskinen med en bredde på blot 89 cm er perfekt til arbejde inden døre - for eksempel på nedbrydningsopgaver.

Maskinen blev tidligere på året lanceret i USA under Con-Expo, hvor markedet for den slags maskiner er stort.

Lars Petersen tilføjer, at maskinen også kan være et interessant alternativ til en minilæsser i stalden.

- Det er en fin lille maskine - italiensk kvalitet og god hydraulik, siger Lars Petersen.

rich-media-5
Den ny skid-steer i forgrunden med den elektriske læssemaskine bagved. Bagerst en større G-serie læsser. Foto. Torben Jastram.