Lyt til artiklen:

Partnerskab udløser plantning af 20.000 træer

00:00
Hastighed: ???x
02:23

I midten af maj indgik Danmarks Naturfredningsforening, Hesselbækgård Havecenter og Furesø Kommune partnerskabet "20.000 træer i Furesø".

Partnerskabet skal sikre plantningen af de mange tusind træer på Furesøs offentlige arealer, erhvervsgrunde, i boligforeninger og i private haver inden 2030.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det oplyser Furesø Kommune i en pressemeddelelse.

Når den store mængde træer har vokset sig store i 2030, vil træerne binde 500 ton CO2 per år, skriver kommunen i pressemeddelelsen.

De første 1000 træer

Det er Danmarks Naturfredningsforening, der har taget initiativet til partnerskabet "20.000 træer i Furesø". I forbindelse med projektet vil foreningen oprette en hjemmeside, hvor alle træer, der bliver plantet i partnerskabet, vil blive registreret.

Hesselbækgård Havecenter vil udvælge de 15-20 hjemmehørende arter, der binder CO2, bidrager til biodiversitet og skaber levesteder.

Skovmaskinerne klarer det forberedende arbejde

Se også:

Skovmaskinerne klarer det forberedende arbejde

Havecenteret har valgt at donere de første 1000 træer og vil også medvirke til at få plantet de næste 19.000 træer ved at tilbyde rådgivning om valg af træart, plantning og placering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På den måde håber vi, at Hesselbækgård Havecenter kan gøre en forskel for klima og biodiversitet i Furesø, fortæller ejer af Hesselbækgård Havecenter A/S, Jesper Bogø, i pressemeddelelsen.

Langesø i vante rammer

Se også:

Langesø i vante rammer

I Furesø Kommune er de rigtig glade for samarbejdet med Danmarks Naturfredningsforening i forhold til indsatsen for at plante 20.000 træer, fortæller udvalgsformand for Natur og Miljø, Lene Munch-Petersen, i pressemeddelelsen.

- Og vi er taknemmelige for, at Hesselbækgård Havecenter vil hjælpe os dette store skridt videre i arbejdet med de meget ambitiøse mail, vi har defineret i Klimaplan 2022-2050 for Furesø Kommune, siger hun.

Partnerskabet blev underskrevet 15. maj i Planværkstedet i Værløse Bymidte. Her havde kommunens borgere mulighed for at få en snak om, hvilke træer de kan vælge, hvor det er hensigtsmæssigt at placere træerne, og om træernes betydning for biodiversiteten.