Lyt til artiklen:

Nu starter Timbersports Nordic Cup - en kvalificeringsplads til Europa er på spil

00:00
Hastighed: ???x
02:01

Den 26. - 28. maj starter Timbersports Nordic Cup 2023 i Falun, Sverige, når udendørsmessen Dala Game Fair er vært for den første konkurrence.

Den første konkurrence i Timbersports Nordic Cup markerer starten på den nye og længe ventede sæson for ekstremsporten. Atleter fra Sverige, Norge og Danmark konkurrerer i deres respektive konkurrenceklasser og samler point gennem delkonkurrencerne. Atleter konkurrerer individuelt i tre, fire eller seks discipliner, afhængig af konkurrenceklasse og konkurrenceformat, og når fjerde heat er afgjort, vil en vinder i hver konkurrenceklasse blive kåret. For Pro- og Rookie-atleterne afgøres pladserne til European Nations Cup under tredje del af konkurrencen. Den danske rookie-atlet Bo Andersen debuterede i 2022 og vandt en sølvmedalje ved sidste års Nordic Cup.

- Jeg har trænet meget op til sæsonen, og jeg glæder mig til at komme i gang med både de internationale og nordiske konkurrencer. Jeg har også indset, at jeg har mange gode konkurrenter, både i Danmark og i Norden. Jeg har trænet meget sammen med min landsmand Esben Pedersen, og han er rigtig skarp, men vi motiverer og presser hinanden. Med hensyn til Nordic Cup satser jeg på at slå flere af mine personlige rekorder og ende på podiet i min konkurrenceklasse, siger Bo Andersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bo Andersen konkurrerer med økse og sav

Se også:

Bo Andersen konkurrerer med økse og sav

Udover Bo Andersen deltager Esben Pedersen også ved Nordic Cup, og det samme gør Felixia Banck, som konkurrerer på damesiden.

Travl konkurrencesæson

Efter Dala Game Fair i Falun venter konkurrence to i Malung, juli. Tredje konkurrence arrangeres i det svenske landsholds hjemby Orsa, og sidste runde af Nordic Cup afvikles i Svenljunga, i slutningen af september. Sæsonen indeholder højdepunkter i form af både nordiske og internationale konkurrencer. Den 11. - 12. august samles den nordiske elite også i Elverum til Nordisk Mesterskab 2023 og i weekenden den 3. - 4. november venter VM i Timbersports i Stuttgart.

Felixia arbejder for træerne

Se også:

Felixia arbejder for træerne