Lyt til artiklen:

Danske atleter klar til en ny sæson med Timbersports

00:00
Hastighed: ???x
01:33

Falun, Sverige, er vært for den første delkonkurrence i Nordic Cup den 26. - 28. maj, som markerer starten på den nordiske konkurrencesæson i Timbersports. Turneringen samler nordiske atleter i alle konkurrenceklasser, Pro, Rookie, Intermediate og Women, og omfatter fire delkonkurrencer, som finder sted helt frem til slutningen af september.

Sidste års sæson var historisk, da nordiske konkurrencer for første gang også indebar kamp i dameklassen. Sæsonen sluttede også med, at den danske atlet Felixia Banck blev den første kvinde nogensinde til at konkurrere ved et Timbersports VM.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har trænet meget og forberedt mig til en ny sæson, og jeg glæder mig helt vildt til, at sæsonen begynder. Målet for både mig og det danske landshold er at slå sidste års tider og blive endnu bedre, siger Felixia Banck.

Højdepunktet i den nordiske sæson finder sted den 11.-12. august i Elverum, Norge, hvor der kåres en nordisk mester i Timbersports. De nordiske mesterskaber er også sidste chance for nordiske atleter for at klatre op ad den europæiske rangstige, som afgør, hvem der kan rejse til Stuttgart og konkurrere til VM 2023, 3.-4. november. For at være garanteret en plads ved det individuelle VM i november skal den bedste atlet fra de enkelte lande havne på en top-otte-placering på den europæiske rangliste.