Lyt til artiklen:

Solcelledrevet markrobot klar til undervisning

00:00
Hastighed: ???x
01:06

Jordbrugets Uddannelsescenter Århus har fået en solcelledrevet markrobot med så- og lugefunktion, som skal bruges i undervisningen.

En helt ny robot bliver en del af undervisningen for elever på grund- og hovedforløbet på både landbrugs- og gartneruddannelserne på Jordbrugets Uddannelsescenter Århus.

Skolen har med midler fra 'Puljen til udstyrsinvesteringer og tilhørende kompetenceudvikling' fået en selvkørende, solcelledrevet markrobot med så- og lugefunktion fra den danske robotproducent, FarmDroid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det har altid stået højt på skolens dagsorden, at deres elever bliver godt rustede til fremtiden og får indsigt i de teknologiske hjælpemidler, der udvikles til de grønne fag. En del af projektet handler også om at udvikle relevant og understøttende undervisningsmateriale, oplyser skolen i en pressemeddelelse.

Til foråret vil markrobotten komme i brug på skolens egne marker ved skolens landbrugsafdeling, Bredballegård.

Robotten er selvkørende og kan både så og luge rækkeafgrøder. Den kan oplades konventionelt, men primært er den solcelledrevet via paneler monteret på toppen.

rich-media-2
Markrobotten er solcelledrevet og selvkørende og har så- og lugefunktion. (Pressefoto: Jordbrugets Uddannelsescenter Århus)