Lyt til artiklen:

Ponsse afleverer milepælsmaskine

00:00
Hastighed: ???x
02:01

Skovmaskinen Scorpion Giant med H8-fældehoved er Ponsse UK's første milepælsmaskine.

I slutningen af februar blev Ponsses skovmaskine nummer 19.000 overdraget til den skotske langtidskunde Elliot Henderson Ltd med Royal Burgh of Annan Pipe Band spillende i baggrunden.

Det skriver Ponsse i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skovmaskinen Scorpion Giant med H8-fældehoved, som netop er blevet afleveret, kommer til at arbejde på skovningssteder ved de skotske grænser og i det skotske lavland, oplyser Ponsse.

rich-media-2
Ponsse UK blev etableret i 1996. Foto: Ponsse.

- Jeg kan forstå, at det er første gang, at et pibeband spiller i Vieremä, hvilket gør dagen endnu mere speciel for os, da dette er Ponsse UK's første milepælsmaskine, siger administrerende direktør i Ponsse UK, Gary Glendinning, i pressemeddelelsen.

Direktøren takker i øvrigt Elliot Henderson-gruppen og Royal Burgh of Annan Pipe Band for at komme til Vieremä i Finland for at fejre maskine nummer 19.000.

Over 40 skovmaskiner

Modtageren af skovmaskinen har base i Selkirk i Skotland og har rødder mere end 35 år tilbage, hvor en lille gruppe medarbejdere begyndte forretningen med at plante træer.

Gennem årene er virksomheden vokset og beskæftiger sig nu med skovbrug, byggeri og stilladser. Maskinflåden består i øvrigt af over 40 skovmaskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Den skotske virksomhed har været kunde i mere end 20 år. Foto: Ponsse.

Elliot Henderson Ltd udfører blandt andet skovveje og servicerer biomasseindustrien. Derudover er virksomheden et stiftende medlem af Forest Industry Safety Accord og medlem af Forestry Contractors Association.

En passende hyldest

Da Elliot Henderson Ltd har været kunde i mere end 20 år, er det ifølge virksomheden en passende hyldest til forholdet mellem kunden og producenten, at milepælsmaskinen slutter sig til flåden.

Flishugger-koncept kunne være gået tabt i konkurs - nu lever det i bedste velgående

Se også:

Flishugger-koncept kunne være gået tabt i konkurs - nu lever det i bedste velgående

- Vi er glade for at tilføje denne Scorpion Giant til flåden. Vi ser frem til at se, hvad den kan, siger direktør for høst hos Elliot Henderson Group, Neil Purves.

Ponsse UK blev etableret i 1996, og siden 2017 har virksomheden opereret i Annan i Skotland.

rich-media-6
Scorpion Giant nummer 19.000 blev overdraget 17. februar 2023. Foto: Ponsse.