Lyt til artiklen:

Et lille muskelbundt af de store

00:00
Hastighed: ???x
02:23

Vores kollegaer på Fritidsmarkedet har testet den nye Lovol 50 HK, som ligger i smørhullet mellem de små og store traktorer.

Den er for stor til at være lille, og for lille til at være stor.

Forvirret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er der ingen grund til. Der er tale om en ny Lovol traktor i 50 HK-klassen, og FriGear på Fritidsmarkedet fik lov til at teste den lidt af for nu at finde ud af, om den er lige så stærk og væver, som den ser ud til.

Den nye Lovol, der er kinesisk produceret, kommer med en D18-motor fra den kendte producent Doosan. Som nyproduceret overholder den alle de nye Stage V-krav, hvilket vil sige, at der er alle de partikelfiltre, der skal være i disse grønne tider, og hertil kommer, at den samtidigt har en bedre brændstoføkonomi end tidligere.

Det er en diesel-motor, men i modsætning til visse andre dieseltraktorer, så kører den på ren diesel, altså uden additiver.

Det er en tre-cylindret, fir-taktsmotor med turbo, og den yder 50 HK, hvilket placerer den over de fleste kompakttraktorer, selv om størrelsen stadig er minimal.

rich-media-2
Kabinen i Lovol 50 HK har fået en stor overhaling, hvor der er lagt vægt på komfort. Foto: Bo Andersen.

Den kommer selvfølgelig med alle de moderne features, man forventer nu til dags, såsom differentialespærre, servostyring og elektronisk skift mellem to- og frihjulstræk. Men hertil kommer, at komforten har fået en overhaling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Motoren i den nye Lovol er en trecylindret firtakts dielselmotor på 50 HK fra Doosan. Foto: Jørgen Ahler.

Perfekt kørsel

Kraftudtaget er på de sædvanlige 540 og 1.000 rpm, og maskinen har to dobbeltvirkende hydraulikudtag, der styres af nemt tilgængelige håndtag i kabinens højre side. Og den uundværlige frontlæsser styres ubesværet af et joystick, der sidder lige ved højrehånden.

Vi testede Lovolen med en kraftig slagleklipper, hvilket godt kunne mærkes, men alt fungerede perfekt. Lige fra hævning og sænkning af klipperen til horisontalstyring og kraftoverførsel.

rich-media-5
Alle knapper og greb er placeret, så de er nemme at betjene. Foto: Jørgen Ahler.

Konklusion

Lovol 50HK har virkeligt et overskud af kræfter, ikke mindst takket være turboen. Traktoren er følsom og lækker at styre, især når håndgassen er slået til, og man bare læner sig tilbage og lader det lille muskelbundt arbejde.

Ifølge producenten er netop denne model en storsællerti i Sverige, fordi der her er et stort antal mindre landbrug, hvor den lille, men kraftige Lovol passer så fint ind.

Endelig så er kabinens komfort det ekstra prik over i'et, der sandsynligvis gør Lovolen til en succes herhjemme også.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs hele testen og se videoen her