Lyt til artiklen:

Familieejet virksomhed har valgt Stark som sin nye ejer

00:00
Hastighed: ???x
03:05

Trælasten beliggende i Nakskov på Lolland blev grundlagt i 1967 og skifter navn i løbet af dette forår.

Byggecenterkæden Stark har købt XL-Byg Nakskov Trælastkompagniet og øger dermed sin tilstedeværelse på Lolland og Falster fra tre til fire forretninger.

Det oplyser Stark i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Byggecenterkæden er i forvejen til stede i Maribo, Nykøbing, Falster og Rødbyhavn og vil bruge opkøbet til at forbedre servicen af områdets håndværkere, lyder det.

Det sker blandt andet ved hjælp af effektiv logistikservice, da den nye forretning i Nakskov bliver distributionscenter for Lolland.

Salgsdirektør i Stark Danmark, Mads Brejnholt Madsen, fortæller, at Stark både er glad for og ydmyg over at få lov til at overtage en veldrevet forretning som XL-Byg Nakskov Trækompagniet.

- Med byggeriet af Femern-forbindelsen er Nakskov og hele Lolland-Falster inde i en positiv udvikling med høj aktivitet og flere tilflyttere, og vi i det hele taget et voksende marked i området, siger Mads Brejnholt Madsen i pressemeddelelsen.

- Det vil vi gerne være en del af, og her passer Nakskov perfekt ind i vores strategi om at være til stede lokalt og helt tæt på kunderne, siger salgsdirektørren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Anden generation i firmaet

Virksomhedens direktør og ejer, Frederik Hjørne-Christensen, er anden generation i firmaet, der blev grundlagt af hans far i 1967. I dag beskæftiger virksomheden flere end 50 medarbejdere.

Det er efter grundige overvejelser, at Frederik Hjørne-Christensen har valgt at at sælge familievirksomheden til byggecenterkæden.

KS Treecare er klar til generationsskifte

Se også:

KS Treecare er klar til generationsskifte

- Stark er den helt rigtige ejer, der både har nogle stærke værdier, der flugter med dem, der har fungeret så godt for XL-Byg Nakskov Trælastkompagniet, og som med sin størrelse kan udvikle forretningen yderligere, siger Frederik Hjørne-Christensen.

- Det kommer både medarbejderne og kunderne til gode, og det er helt afgørende for mig, siger han om salget i pressemeddelelsen.

Ejer og direktør fortsætter

Frederik Hjørne-Christensen fortsætter som direktør i firmaet, når den i marts skifter navn til Stark Nakskov Trælastkompagniet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi sætter stor pris på den kæmpe indsats, som Frederik og hans dygtige medarbejder har ydet over mange år for at skabe en velfungerende tømmerhandel i Nakskov, siger Regionsdirektør i Stark, Jan Bo Pedersen.

Stark runder omsætning på 10 milliarder kroner

Se også:

Stark runder omsætning på 10 milliarder kroner

- Det har resulteret i mange loyale og tilfredse kunder, og de kommer til at møde de samme medarbejdere, nu bare i Stark-skjorter, siger han.

Derudover kan byggecenterkæden tilbyde kunderne Starks kæde-fordele som for eksempel et stort varesortiment og landsdækkende logistik-service, siger Regionsdirektøren.

Del af vækststrategi

Med købet af XL-Byg Nakskov Trælastkompagniet fortsætter Stark Danmark sin strategi om at vokse gennem organisk vækst og opkøb.

Stark overtager samlet byggemarked og trælasthandel på Bornholm

Se også:

Stark overtager samlet byggemarked og trælasthandel på Bornholm

Alene sidste år åbnede byggecenterkæden forretning nummer to på Bornholm, overtog den sønderjyske VA-specialist Arnum Rør og åbnede ny afdeling i Nuuk, der med 5.000 kvadratmeter er den største forretning i Grønland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Målet er at tilbyde kunderne den bedst mulige service gennem stærk, lokal tilstedeværelse og dermed blive håndværkernes foretrukne byggepartner, lyder det.