Lyt til artiklen:

KS Treecare er klar til generationsskifte

00:00
Hastighed: ???x
03:50

Virksomheden blev stiftet for 22 år siden og beskæftiger sig blandt andet med landskabspleje og etablering af grønne arealer.

Hos anlægsgartner KS Treecare har ejerleder Kim Poulsen og sønnen Nikolaj Baron kørt parløb de seneste 12 år.

Og de seneste fire år har de haft fokus på at opnå betydelig vækst for at gøre klar til et generationsskifte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det bliver nu gennemført, samtidig med at virksomheden indvier nye kontor- og mandskabsfaciliteter på matriklen i Greve. Det skriver KS Treecare i en pressemeddelelse.

KS Treecare blev etableret for 22 år siden af Kim Poulsen og en tidligere partner.

Virksomheden beskæftiger sig med alt det grønne arbejde - beskæring og fældning af træer, stubfræsning og fjernelse af bjørneklo.

Hen ad vejen er træplantning, etablering af grønne arealer, beskæring og landskabspleje også blevet en del af forretningen.

Overtager fra årsskiftet

På papiret er det fortsat 58-årige Kim Poulsen, der er direktør og ejer af KS Treecare. Men fra årsskiftet tager sønnen Nikolaj Baron over, både som anden generations ejer af virksomheden og som direktør:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De seneste tre år har vi arbejdet målrettet på at gøre KS Treecare så stor og veldrevet, at virksomhedens overskud kan finansiere Nikolajs overtagelse af butikken, siger Kim Poulsen.

rich-media-3
Nikolaj Baron til venstre og Kim Poulsen til højre. Pressefoto.

Han forklarer, at god sparring med en virksomhedskonsulent, formuleringen af en virksomhedsstrategi, digitalisering og effektiv digital markedsføring har været tiltag, som har løftet KS Treecare betydeligt.

De seneste tre år er bruttofortjenesten vokset med 46 procent, overskuddet er vokset med 58 procent, og virksomhedens medarbejderstab er vokset fra 13 til 18 fuldtidsansatte.

Kursen er klar

Spørger man den kommende ejer og direktør, er kursen for fremtiden klar: KS Treecare skal være de største og bedste inden for træfældning og træpleje. Flere opgaver med vedligeholdelse af grønne arealer skal vindes, og væksten skal fastholdes.

KS Treecare har en kundebase bestående af anlægsgartnere, andelsboligforeninger, boligselskaber, entreprenører, grundejerforeninger, kommuner, landskabsarkitekter, menighedsråd, kirkegårde, private, virksomheder og offentlige kunder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fjerde generation tager over hos sønderjysk entreprenør

Se også:

Fjerde generation tager over hos sønderjysk entreprenør

Blandt disse er også Glyptoteket, Naturhistorisk Museum, Louisiana og Dyrehavsbakken.

- Vi gør meget for at fastholde gode medarbejdere og uddanne flere unge inden for vores fag. Rekruttering er altid faldet os nemt, for vi har spændende kunder og opgaver, siger Nikolaj Baron.

Udstyr og arbejdsmiljø

KS Treecare bliver ofte kaldt ud, når der er opgaver, som andre anlægsgartnere ikke kan løse - for eksempel når arbejdet er fysisk krævende og kan være risikabelt.

Derfor går både Kim og Nikolaj op i at investere i udstyr og maskiner, som skåner og beskytter medarbejderne.

Glidende generationsskifte sikrer fremtiden for anlægsgartner

Se også:

Glidende generationsskifte sikrer fremtiden for anlægsgartner

- Vi har lige købt en lastvognslift, og vi har masser af udstyr, som skåner og beskytter vores folk. Vi er i færd med at udskifte vores værktøj til lettere og batteridrevet materiel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det larmer mindre, oser mindre og er lettere at håndtere. Vores folk er dygtige og skal helst holde i mange år, siger Nikolaj Baron.

Kulturen i virksomheden

Mange af medarbejderne hos KS Treecare har haft ti-års jubilæum i virksomheden, og det er der flere gode grunde til. Ud over de som allerede er nævnt, påpeger Nikolaj Baron at kulturen i KS Treecare betyder meget:

- Kim og jeg er et sikkerhedsnet for medarbejderne, hvis de har vanskeligheder med en opgave. Alle begår fejl, så det taler vi om og prøver at lære af. Og så har vi sociale arrangementer, der binder os sammen som team.

Netop nu er KS Treecare også i færd med at etablere et helt nyt kontor og nye mandskabsfaciliteter. Her bliver der varmeveksler, genindvinding af varme og på sigt solceller på taget.