Lyt til artiklen:

Gartner- og belægningsarbejder indgår i vinderprojekt

00:00
Hastighed: ???x
02:16

Det er femte gang, at virksomheden Nohrcon overrækker prisen for Årets Sundhedsbyggeri.

Da Psykiatrisk Center Sct. Hans beliggende i Roskilde vandt prisen for Årets Sundhedsbyggeri foran tre andre hospitalsbyggerier og et plejehjem, var de grønne omgivelser ud til Roskilde Fjord en del af det, der blev fremhævet i forbindelse med prisoverrækkelsen.

Det oplyser CG Jensen, hvis gartnerdivision stod for alle nybyggeriets gartner- og belægningsarbejder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En af dem er formand på projektet hos CG Jensen Mads Ladegaard, som stolt fortæller, at han har det bedste sjak.

- Det har været et specielt projekt for os alle i sjakket, og det har været sjovt at være med til at udføre, siger formand Mads Ladegaard.

Formanden bliver bakket op af divisionschef for Jord, Kloak, Forsyning & Gartner, Kenneth Møller, der fortæller, at de er stolte over at levere et flot og gedigent stykke kvalitetsarbejde.

Det er femte gang, at virksomheden Nohrcon overrækker prisen for Årets Sundhedsbyggeri. Sidste år gik prisen til børne- og ungehospice Strandbakkehuset i Rønde.

Grønne oaser - og tage

Det nye center for retspsykiatrisk behandling, som netop har modtaget prisen, hedder Udsigten og ligger på en 40.000 kvadratmeter stor grund, som skråner ned til Roskilde Fjord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Omkring Udsigten, som står ved siden af det gamle Sct. Hans Hospital, som i mere end 200 år har dannet ramme om behandling og pleje af psykiatriske patienter i hovedstaden, har CG Jensens anlægsgartnere blandt andet etableret en række grønne oaser.

Østerå ser atter dagens lys i Aalborg

Se også:

Østerå ser atter dagens lys i Aalborg

Det inkluderer blandt andet en stor aktivitetshave, som ligger midt i bebyggelsen, gårdhaver i forskellige udformninger samt udplantning af græsser og blomster.

CG Jensen har også etableret sedum-tage på bygningerne, og derudover har entreprenøren også udført alle jordarbejder på området.

Grøn tagløsning bringer naturen til tops

Se også:

Grøn tagløsning bringer naturen til tops

Jordarbejderne indebar blandt andet udlægning af muld, grubning, kultivering, finplanering og etablering af dræn og tilslutning til afløbsrender.

CG Jensen afleverede projektet i sommer, og som led i entreprisen skal gartnerne fortsat stå for vedligehold, gødning og vanding af de grønne arealer et år efter afleveringen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udsigten kommer til at huse 126 patienter og 400 medarbejdere.