Lyt til artiklen:

Grøn tagløsning bringer naturen til tops

00:00
Hastighed: ???x
02:37

Nye boliger i landsbyen Nye har fået natur på toppen.

Aarhus-forstaden Nye danner rammen om Sneglehusene, der med et særpræget snoet og grønt tag lever op til sit navn og samtidig blender ind i de naturskønne omgivelser. Byggeriet, der er opført af Cj Group for Tækker Group, blev påbegyndt 2019. Det rummer 93 boliger fordelt på byhuse og lejligheder, hvoraf nogle nu er klar til at blive indtaget af de første beboere.

Som navnet på projektet antyder, leder det med sin udformning tankerne hen på et sneglehus. Boligerne er nemlig beliggende i forlængelse af hinanden, så de tilsammen danner en spiral - eller et sneglehus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Naturen er inviteret indenfor

Med denne udformning er der skabt sammenhæng mellem boligerne, samtidig med at beboerne får glæde af både natur og byliv helt tæt på.

Udover at der med byggeriet er skabt sammenhæng til det omgivende landskab, er naturen inviteret inden for med Sneglehusenes stedsegrønne tage, der lægger sig i forlængelse af den omgivende natur.

- Tagene er generelt belagt med specialudviklet sedum-blomsterblanding, som giver byggeriet et helt særligt udtryk og bl.a. danner en visuel afskærmning og overgang ved tagterrasserne, forklarer Tækker Group på projektets hjemmeside.

Grøn udsigt sommer som vinter

Sneglehusene, der veksler fra 1 til 4 etager, er højest på midten og lavest yderst. Med det har beboerne i de højeste boliger i centrum ikke bare udsigt til den omgivende natur, men også til de grønne tage fra de lavere bygninger. Det fortæller Lone Lisbeth Jensen, der er entrepriseleder hos Skantag, som har stået for tagdækningen på projektet:

- Den grønne tagløsning er leveret af Nature Impact, der har forsynet de store tage med Evergreen, som holder den grønne farve året rundt. Til terrasser og altaner er der valgt en mere farverig løsning med lidt blomster og højere planter, siger hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den enkle montering skyldes et modulbaseret system, som man oplever en stigende efterspørgsel efter hos leverandøren af grønne tage og plantevægge Nature Impact, der tilbage i 2019 introducerede nicheproduktet Evergreen på markedet. Anne Mette Weng, der er Commercial Director hos Nature Impact, fortæller afslutningsvist:

- Flere og flere vælger vores moderne modulbaserede bakkeløsning til grønne tage, der gør det muligt for tagdækkeren selv at varetage monteringen af de grønne tage og dermed selv nå helt i mål med arbejdet. Samtidig er Evergreen-løsningen baseret på stiklinger, hvilket medvirker, at vi har en sikker kontrol med, hvordan planterne arter sig. Med andre ord kan vi dermed levere sikre og stabile designløsninger, der fremstår grønne hele året og matcher det ønskede udtryk.