Lyt til artiklen:

Tolstrup Anlægsgartner får social kapitalfond som ny investor

00:00
Hastighed: ???x
03:21

Den Sociale Kapitalfond Invest er ny medejer af gazellevirksomheden Tolstrup, der servicerer grønne områder og leverer vintertjeneste over hele Danmark.

Den Sociale Kapitalfond Invest har erhvervet sig aktiemajoriteten i anlægsgartnervirksomheden Tolstrup.

Det skriver de to virksomheder i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tolstrup er stiftet og ledet af brødrene Christoffer og Peter Lund, der fortsætter som direktører og medejere af gartnervirksomheden. Siden brødrene etablerede virksomheden i 2015 på familiegården i Tolstrup nær Fredericia, er det gået stærkt.

Virksomheden har i dag 80-100 medarbejdere i højsæsonen og servicerer kommuner, forsyningsselskaber, boligforeninger og private virksomheder inden for grøn pleje og vintertjeneste primært i Jylland og på Fyn ud fra kontorer i Fredericia, Aarhus og Odense.

Udover høje vækstrater, som har gjort Tolstrup til dobbelt gazellevirksomhed, har selskabet også formået at skabe gode bundlinjeresultater og skabt nye muligheder til mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet gennem de senere år. Alt sammen på grund af en stærk ledelse, dygtige medarbejdere og et fokus på kvalitet, tæt kundedialog samt godt og ansvarligt arbejdsmiljø, lyder det i pressemeddelelsen.

Fortsat stort vækstpotentiale

Derfor ser Den Sociale Kapitalfond Invest et spændende potentiale i Tolstrup også fremadrettet, fortæller ledende partner Lars Jannick Johansen:

- Vi har gennem nogen tid analyseret mulighederne i gartnerbranchen, særligt indenfor grøn pleje. Vi ser spændende muligheder for at kombinere services inden for blandt andet det voksende område for biodiversitet, med det at tage socialt ansvar blandt andet i samarbejdet med offentlige kunder. Samtidig har Tolstrup skilt sig ud som en stærk, uafhængig spiller på et marked præget af konsolideringer med deres flotte resultater og et meget talentfuldt lederteam med stor interesse for social ansvarlighed. Derfor ser vi meget frem til samarbejdet med Christoffer og Peter Lund om at fortsætte væksten og udviklingen af Tolstrup, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ønske om professionel og ansvarlig partner

For brødrene Christoffer og Peter Lund giver samarbejdet med Den Sociale Kapitalfond Invest nye muligheder for at tage virksomheden til næste niveau i dens udvikling.

- Det er gået stærk for Tolstrup de senere år, og vi er stolte af de resultater, virksomheden har skabt ikke mindst takket være vores dygtige ledere og medarbejdere. Men vi mener også, at virksomheden har potentiale for langt mere. Vores vurdering er, at hvis det potentiale skal indfries, står vi langt stærkere en erfaren partner med ombord, som kan sikre den rigtige professionelle sparring - naturligvis med respekt for Tolstrups værdier og tilgang. Processen med Den Sociale Kapitalfond Invest har understreget, at deres kombination af en professionel kapitalfondstilgang med et socialt ansvarligt værdisæt er det rigtige match for Tolstrup nu, og vi glæder os meget til samarbejdet, siger Christoffer og Peter Lund i en fælles udtalelse.

I forbindelse med transaktionen har Den Sociale Kapitalfond Invest erhvervet majoriteten af aktierne i Tolstrup. Christoffer og Peter Lund fortsætter som betydende aktionærer og direktører i virksomheden. Samtidig etableres en professionel bestyrelse med den erfarne erhvervsmand Gynther Kohls som formand. Desuden kommer der blandt andet mulighed for, at ledende medarbejdere i Tolstrup fremover kan blive aktionærer i virksomheden. Parterne er enige om ikke at offentliggøre transaktionsprisen.