Lyt til artiklen:

Kubota-forhandler snart gennem turnaround

00:00
Hastighed: ???x
02:16

Underskuddet er mindsket, bemandingen skåret til og varelageret tilpasset, så Nellemann Machinery forventer at være godt på vej tilbage til sorte tal på bundlinjen.

KASTRUP: Efter et par meget store underskud i årene 2018 til 2020 har Kubota-importøren Nellemann Machinery i Kastrup speedet op for en turnaround af virksomheden. 2020-lavpunktet med en bundlinje på minus 27 millioner kroner blev kraftigt reduceret i 2021, hvor resultatet før skat endte på minus 12 millioner kroner.

- Vi er ikke i mål endnu, men det går for alvor den rigtige vej. De største omvæltninger er foretaget, og nu venter vi på at høste frugterne med break-even i løbet af de kommende år, fortæller administrerende direktør Kristian Refnov til Grøn Teknik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De rigtige stumper

De store omvæltninger tæller blandt andet en oprydning i agenturer og færre brands, så medarbejderne i dag er langt mere specialiserede - ikke mindst blandt serviceteknikkerne.

- Det betyder også, at vores lagerbeholdning i dag er meget bedre. Vi har de rigtige stumper på lager, så vi hurtigt kan hjælpe kunderne, når de mangler noget, siger direktøren.

Virksomheden har også mandet op i Norge, hvor der er åbnet to nye udsalgssteder, mens et er åbnet i den svenske hovedstad.

Ikke kun Kubota

- Desuden har vi flyttet en afdeling i Jylland til en ny lokation på en bedre beliggenhed. Og vi er langt fremme med planlægningen af vores kommende nye hovedkontor, der skal opføres i Ringsted, som vi forventer at kunne tage i brug om to år, siger direktøren.

Kubota er det helt store brand hos Nellemann Machinery, men der er også andre mærker i stald hos importøren, blandt andet Spider, Holder og Billy Goat - og frem til marts næste år har virksomheden fortsat Bobcat på hylderne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-3
Spider producerer 3 forskellige størrelser skråningsklippere, som alle bliver styret via et trådløst joystick, så man står i god og sikker afstand til maskinen. Foto. Torben Jastram.

Mød Nellemann i Middelfart

Nellemann Machinery medbringer et pænt sortiment af deres maskiner til Maskiner under Broen sidst i august i Middelfart.

- Vi har fået noget skråning til at vise vores skråningsklippere fra Spider, som er meget populære hos kunderne. Og så har vi naturligvis Kubota traktorer med i forskellige størrelser - blandt andet nyheden M6, som vi har fået hjem her i foråret. Vi forventer os meget af messen, og kunderne kan godt glæde sig til at besøge os, siger Kristian Refnov til Grøn Teknik.