Lyt til artiklen:

Elbil med redskaber foran til ujævne veje

00:00
Hastighed: ???x
01:55

Elbilen fra EDrive Nordic er med til Maskiner Under Broen, som finder sted i slutningen af august 2022.

Med kapacitet til at køre på skråninger på op til 35 procent kan den nye elbil ET-Lander fra Etesia køre af veje med fast grundlag og dermed også løse opgaver off road.

Sådan lyder det fra EDrive Nordic, der står for salget af elbilen i Danmark, og som tager ET-Lander med til maskinmessen Maskiner under Broen 24. og 25. august.

- Grundpillen for bilen er, at det er en elbil, der skal kunne køre på ikke fast vej, som eksempelvis en skovvej, siger salgsansvarlig hos EDrive Nordic, Josef Hart, til Grøn Teknik.

Tilpasning efter behov

Elbilen egner sig blandt andet til arbejder i diverse kommuner eller til gartnerarbejder, hvor det kræver at have eksempelvis vand, strøm eller gods med.

Desuden er store dele af bilen mulig at sammensætte efter behov. Det kunne være en ukrudtsbekæmper eller skrabeblad foran bilen, en redskabsbærer eller på sigt en fejekost.

rich-media-2
ET-Lander egner sig både til by- og landkørsel. Foto: EDrive Nordic.

Ligeledes er der i bilens førerhus plads til to personer, og ladets sider fungerer også som ramper.

- Man kan også beskrive den som et schweizerkniv, hvor man kan tage det udstyr ud, som man skal bruge, siger Josef Hart.

Et hundrede procent europæisk

ET-Lander kommer ud fra en fabrik i Frankrig, mens andre dele af bilen er fra andre steder i Europa, herunder Italien og Tyskland. Med andre ord er det en et hundrede procent europæisk produceret elbil.

Bag elbilen står franske Etesia, som også er kendt for at producere plæneklippere. Nu er turen kommet til køretøjer på el.

- Det er ikke bare noget, der er kommet ud af det blå. Etesia har bygget en fabrik til det her, fordi man tror på, at fremtiden er eldrevne køretøjer, siger Josef Hart.

Forventningen er, at EDrive Nordic kan levere elbilerne til august eller september.