Lyt til artiklen:

Landbrugsstyrelsen ikke i mål med skovsager

00:00
Hastighed: ???x
01:29

Samtlige ansøgninger om tilskud til privat skovrejsning skulle have været afgjort inden april, men Landbrugsstyrelsen mangler stadig 20 procent af sagerne.

Landbrugsstyrelsen holdt helt frem til deadline den 31. marts fast i, at man nok skulle nå i mål med behandlingen af alle ansøgninger om tilskud til rejsning af privat skov fra 2021.

Men det er ikke lykkedes for styrelsen, skriver Dansk Skovforening på deres hjemmeside.

Faktisk mangler Landbrugsstyrelsen stadig at færdigbehandle cirka 20 procent af de i alt 381 sager.

- Vi er ikke helt der, hvor vi gerne vil være. Vi mangler stadig 74 afgørelser ud af de 381. Dem sagsbehandler vi på nu, siger enhedschef i landbrugsstyrelsen Frank Kargo til Dansk Skovforening.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Han kan allerede nu sige, at der vil blive givet afslag på en ikke uvæsentlig andel af ansøgningerne.

- Vi gør alt, hvad vi kan, få at få dem, der skal have tilsagn, ud inden påske, men jeg ved ikke, om vi kan nå alle, fordi nogle sager er særligt komplicerede, hvor vi skal have fat i konsulenterne igen, og cirka 15 procent ligger stadig til høring, forklarer han til skovforeningen.

Landbrugsstyrelsen har undersøgt en efterspurgt mulighed for at give dispensation, så ansøgere, der venter på svar, alligevel kan gå i gang med at plante nu, men da styrelsen forventer, at der vil være en større andel af afslag i de resterende sager, vurderer de, at en dispensation vil være for stor en økonomisk risiko for den enkelte ansøger.