Lyt til artiklen:

- Jeg vil gerne ud og se verden og skrue i store maskiner

00:00
Hastighed: ???x
02:29

Jan Aggerholm Andersen går efter at beholde trofæet i familien, når han skal dyste med de andre lærlinge i maskinkendskab og fingerfærdigheder til DBL i slutningen af april.

Når Danmarks bedste mekanikerlærling indenfor entreprenørmaskinerne skal findes til DBL den 28. - 30. april i forbindelse med DM i Skills i Høng, er Jan Aggerholm Andersen at finde på deltagerlisten.

Han er i lære hos Zeppelin i Skejby og har valgt at stille op til konkurrencen på opfordring fra vennerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Mine kammerater fra skolen mente, at jeg skulle melde mig til. Derudover gør jeg det også for oplevelsen. For at komme op og vise sit værd og dyste med de andre gode lærlinge, siger Jan Aggerholm Andersen.

rich-media-2
Jan Aggerholm Andersen, Zeppelin Skejby. Foto: Tim Søgaard.

Han og de andre deltagere ved ikke, hvilke opgaver de skal løse, og hvilke maskiner de skal skrue i, men Jan håber nok, at der skal arbejdes med transmissionerne. Det er nemlig de opgaver, han bedst kan lide. Der kan han rigtig komme i dybden med, hvordan maskinerne fungerer.

Men var det gået, som Jan selv havde tænkt til at begynde med, var det nok blevet landbrugsmaskiner, han skulle skrue i.

- Til at begynde med ville jeg egentlig være landbrugsmaskinmekaniker, fordi vi har et lille landbrug derhjemme, hvor vi selv laver maskinerne. Men så snakkede jeg med min fætter. Han var lige startet herude hos Zeppelin, og han sagde, jeg skulle prøve at søge herud, fordi der var masser af udfordringer og store maskiner at skrue i. Så endte jeg herude, fortæller Jan.

Den fætter er Christian Aggerholm Andersen, som vandt DBL sidste år under E&H i Herning, så der må siges at være hydraulikolie i årerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Zeppelin-lærling vinder DBL

Se også:

Zeppelin-lærling vinder DBL

- Det, jeg synes, der er fedt ved at arbejde hos Zeppelin, er, at vi får lov til at skrue i en masse, tage noget ansvar, få nogle udfordringer, komme ud og køre og ud at rejse. De stoler på, at vi laver et ordentligt stykke arbejde, siger Jan Aggerholm Andersen.

Jan har blandt andet været på Grønland og arbejde for Zeppelin. I fremtiden vil han gerne kombinere arbejdet med at rejse, fortæller han.

rich-media-5
Jan Aggerholm Andersen vil gerne kombinere sit fag med at komme ud og rejse. Foto: Tim Søgaard.

- Jeg vil gerne ud og se verden, samtidig med at jeg kan komme ud og skrue i nogle større maskiner i nogle andre lande. Jeg vil gerne se, hvordan de gør tingene andre steder, siger Jan Aggerholm Andersen.

Han vil gerne arbejde som udekørende montør, hvis han kan komme til det. Derudover har han planer om måske at starte sit eget en dag.

Maskinteknik bringer et lille portræt af alle fire deltagere ved dette års DBL. Følg med i morgen, når vi bringer det næste portræt. Missede du det første portræt af Rasmus Andersen Juul, kan du finde det her.