Der var træfældning på programmet, da Eco Log inviterede maskininteresserede til demo-visning af den største skovmaskine i sortimentet.

Den største skovmaskine fra svenske Eco Log fik denne uge lov til at vise sine 320 hestekræfter frem for en flok fremmødte, da der blev afholdt demo-visning i en skov nær Grindsted.

Modellen er en Eco Log 590F med en Volvo Penta Stage V motor og en kampvægt på 21 tons. På dagen var den udstyret med et aggregat fra selvsamme Eco Log af modellen 661 LF, som er beregnet til træer med et rodsnit på maksimalt 70 centimeter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Mange maskininteresserede var mødt op for at se skovmaskinen fra Eco Log spille med musklerne. Foto: Tim Søgaard.

- Den er utroligt økonomisk, og det er både i brændstof og vedligehold, siger Martin Jensen, der er sælger hos Eco Log.

Maskinen anvender Eco Logs unikke "pendul-arm-system," der gør den i stand til at tilte hjulene 25 grader til hver side og 17 grader fremad og bagud. Det betyder, at maskinføreren altid er sikret en ergonomisk god position i førerhuset.

Derudover er Eco log 590F særdeles terrængående, idet den er designet til de bjergrige landskaber i Sverige, fortæller Martin Jensen.

Det danske marked

Eco Log har kun just entreret det danske marked, og det er hovedårsagen til, at den svenske producent har arrangeret demo-visningen, fortæller Martin Jensen.

rich-media-3
Skovmaskinen var udstyret med et 661 LF aggregat fra Eco Log, der er beregnet til træer med et rodsnit på maksimalt 70 centimeter. Foto: Tim Søgaard.

- Vi vil meget gerne præsentere vores program, da vi mener, at vi har en stor, stærk organisation, der kan klare både salg og service her i Danmark, siger Martin Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eco Log har et bredt program af maskiner herunder seks skovmaskiner, seks udkørselsmaskiner og en række aggregater.