sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Leasing og køb af miljøvenlige biler

00:00
Hastighed: ???x
03:46

Bilen er for mange en kæmpe del af hverdagen. Man kører på arbejde, i skole og til sine andre gøremål, når der er for langt til at kunne gå eller cykle. Det er derfor også et kæmpe, når man skal vælge, hvilken bil man skal have. Der findes utallige slags og mærker derude.

Vil man spare penge, kan man vælge at købe en brugt bil. Ønsker man ikke at beholde den samme bil i mere end en kortere periode, kan man spare penge ved at lease en ny eller brugt bil. Ønsker man derimod at skåne klimaet, kan man vælge at investere i en elbil eller en hybrid bil, som kører på halv strøm og halvt fossilt brændstof.

Inden man skal have ny bil

Inden du vælger at købe eller lease en ny bil, er der nogle ting, der er værd at vide. Først er vigtigt at kende til ens økonomi, og planlægge, hvor mange penge man kan bruge på en bil, da en bil er en større udgift. Inden man køber bilen, er det en god idé at gennemgå bilen sammen med sælgeren. Især hvis man køber en brugt bil er dette vigtigt, for at tjekke efter eventuelle buler eller andre skader. Ved en brugt bil bør man også vide lige præcis, hvor mange kilometer den har kørt, da dette har indflydelse på bilens tilstand.

Lige meget om man køber en ny eller brugt bil, er prisen altid til forhandling. Så hvis det er muligt, vil det altid være en fordel for dig som køber, at få prisen så langt ned som muligt. Inden køb af brugt bil er det også vigtigt at vide, hvor godt den er blevet vedligeholdt, og kende til dens reparation historie. Når man køber en brugt bil, skal man vide, at den højst sandsynligt ikke vil kunne holde i nær så lang tid som en ny bil. Dette afhænger dog af antal kørte kilometer og vedligeholdelsen.

Fordele ved leasing af biler

En af de store fordele ved at lease sin bil er, at den månedlige afgift altid er kendt. Det er den fordi at der ved en leasingaftale også indgår serviceeftersyn og reparationer, hvis nu bilen skulle gå hen og blive skadet. Man leaser altså bilen i en periode, hvor man efter perioden afleverer bilen tilbage, eller leaser den i endnu en periode. Når man leaser en bil, undgår man også værditab på bilen, da man jo ikke ejer bilen. Man kan også foretage en leasing brugt bil, som egentligt betyder, at man gen leaser en bil, som allerede har været leaset. Dette er også et mere miljøvenligt valg, da der ikke bliver produceret en helt ny bil til formålet. Man kan også lease elbiler, som udelukkende kører på strøm. Dette er dog en smule dyrere, men gavner derimod miljøet i længden. Elbiler er også en del dyrere både at købe og lease, da de ikke særligt udbredte endnu. Selvom flere og flere går efter elbilerne, ejer langt de fleste bilejere en bil, der kører på brændstof.

Er elbiler miljøvenlige

Flere og flere begynder at vælge at investere i elbiler frem for biler drevet af benzin og diesel. El-biler kører på strøm, hvilket gør den mere miljøvenlig, fordi de kun udleder ca. halv så meget CO2 som almindelige biler. Det er vigtigt at vide, at elbiler ikke er klimaneutrale, da batteriet, der bruges, er en stor klimasynder. Det gør også, at man ikke bør vælge en bil med et større batteri end hvad man har brug for, for at skåne miljøet bedst muligt. Man regner også med, at elbilerne har potentiale til at blive bedre og bedre med tiden, og dermed forhåbentligt også blive mere miljøvenlige. Elbiler er især også gode for dem, som kører kortere ture, og kører meget inde i byen. Inde i byen findes der også langt flere parkeringspladser med opladningsstationer, hvor man kan få opladt sin elbil. Kører man langt ude på landevejen, kan man nemlig nemt komme ud for, at der ikke er nogen opladningsstationer tæt på.

Har man ikke mulighed for at købe en elbil, er det også bevist, at det er langt mere klimavenligt at køre i en nyere diesel-bil end i en benzin-bil. Det er det fordi diesel-bilen har et mere effektivt partikelfilter.