sonsoreret-indhold

Ifølge en ny undersøgelse er det kun ca. 8 % af danskerne, som skiftede elselskab sidste år. Det lave tal vidner om, at det ikke fylder særlig meget i hverdagen, hvem vi køber strøm hos, men det er ærgerligt, da det både er gratis og nemt skifte

I Danmark findes der over 50 forskellige el-leverandører, og du kan som el-kunde frit vælge hvem, du vil købe din strøm hos. Alligevel er der ikke mange, som årligt benytter sig af den mulighed. Fordi strøm ofte udgør en lille del af det samlede husholdningsbudget, er der mange, som ikke orker at tage stilling til deres valg af elselskab. Derfor ender mange med at være el-kunde hos det samme elselskab i rigtig mange år. Og det er ærgerligt, da det ikke er sikkert, at det er det bedste elselskab for dig.

Ofte mange penge at spare

Det er gratis og nemt at skifte elselskab i Danmark, og der kan ofte være penge af spare på elregningen ved et skifte til en anden el-udbyder. Inden du skifter, er det en god ide at sammenligne de forskellige tilbud i markedet. Her er det vigtigt at kigge på, hvor meget du skal betale for selve strømmen, også kaldet den rå elpris, da afgifter og nettariffer er den samme udgift, uanset hvem du vælger som elleverandør. Derudover er det også en god ide at undersøge, hvor meget det koster i månedligt abonnement, om der er skjulte gebyrer eller lange bindingsperioder. Præcis hvor meget du kan spare, afhænger af, hvor højt dit elforbrug er. Har du eksempelvis både en stor bolig, elbil og en varmepumpe, kan der sagtens være flere tusinde kroner at spare om året.

Hvornår kan du skifte elselskab?

De fleste tager ofte kun stilling til hvem, de har som elleverandør, når de skifter bopæl. Ved en flytning er det helt naturligt at overveje, hvem der skal levere strømmen på den nye adresse, men du også sagtens skifte elselskab på din nuværende adresse. Det kan for eksempel være, at du gerne vil have en billigere og grønnere elaftale. På grund af en øget klimabevidsthed er der en større og større gruppe af danskere, som skifter elselskab alene af den grund, at de gerne vil have en klimavenlig elaftale, hvor strømforbruget eksempelvis dækkes af dansk vindmøllestrøm. Det er en måde at støtte op om den grønne omstilling, og at der opstilles mere vedvarende energiproduktion i Danmark.

Hvis du er en af dem, som har investeret i en elbil eller går med overvejelser i den retning, er det også oplagt at overveje, om du har det bedste elselskab. Flere elselskaber begynder nemlig at tilbyde produkter, der specifikt er tilpasset folk med elbil.

Disse oplysninger skal du bruge til at skifte elselskab

Når du begynder at undersøge markedet for attraktive tilbud, er det en god ide at have følgende oplysninger ved hånden. Adressen på den bolig, du gerne vil bestille strøm til, dit fulde navn og CPR-nummer, den ønskede startdato for levering af strøm på adressen, din e-mailadresse og dit mobilnummer. Så kan du i løbet af et par minutter bestille el fra det elselskab, hvor du finder det bedste tilbud. Og husk altid på, at der er 14 dages fortrydelsesret, når du gennemfører en bestilling online.