sonsoreret-indhold

Overvejer du at skifte varmesystem i forbindelse med en boligrenovering? Så er du sikkert stødt på gulvvarme som én af dine muligheder

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt gulvvarme er en god løsning for dig, bliver du her klogere på fordele og ulemper.

Slip for fodkolde gulve

Det kræver stor overvejelse, når du skal beslutte, om du vil have gulvvarme eller ej. Der er nemlig både mange fordele og ulemper. Når du har gulvvarme, slipper du naturligvis for fodkolde gulve. I og med din bolig bliver varmet op nede fra dit gulv, giver det også en jævn opvarmning i forhold til med f.eks. radiatorer. Til gengæld er det dyrt at installere gulvvarme, fordi det kræver, at du river dit gulv op eller lægger et nyt gulv oven på dit gamle. Det er en besværlig og dyr proces, så derfor er det også en fordel at gøre i forbindelse med en eventuel boligrenovering. Her finder du en gulvvarme pris m2.

Få en større frihed til indretning

Hvis du har radiatorer i din bolig, hænger de og fylder. De tager meget vægplads, som du får større brug ud af, hvis du skifter til gulvvarme. Når du har gulvvarme, er der nemlig ikke noget, der hænger i vejen på dine vægge. I stedet kan du udnytte den plads til møbler eller andet. Desuden slipper du for at rengøre dine radiatorer. Gulvvarme kræver nemlig stort set ingen vedligeholdelse. Det er dog forholdsvis dyrt at reparere, hvis der en dag er brug for det.

Til gengæld kræver gulvvarme, at din bolig er godt isoleret. Hvis du har gamle og utætte vinduer, er radiatorer gode til at udligne den træk, der kommer. Det gør gulvvarme ikke på samme måde, så det stiller nogle større krav til din isolering og specielt dine vinduer.