Anders Faber Nielsen og Bjarne Rabæk har haft et stort budget. Det har gjort, at MCH Arena for fjerde gang kan lade sig hylde som vinder af Den Gyldne Greb.

For andet år i træk har MCH Arena i Herning den bedste bane i Superligaen. Det skriver Spillerforeningen i en pressemeddelelse.

Det er som bekendt anførerne, der efter hver kamp vurderer den bane, de netop har spillet på, og det er endt ud i, at banen, der tilhører FC Midtjylland, for andet år vinder "Den Gyldne Greb".

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det betyder rigtig meget. Det er et klap på skulderen for de mange arbejdstimer, vi lægger i det. Vi er selvfølgelig synlige i dagtimerne, men der er også meget arbejde uden for normale arbejdstimer. Det betyder noget at få den anerkendelse, og at spillerne sætter pris på det arbejde, vi laver, siger den ene af de to groundsmen, Anders Faber Nielsen.

MCH Arena ender som suveræn vinder med en samlet bedømmelse på 4,50 ud af fem point. På andenpladsen var Blue Water Arena i Esbjerg med 3,69 point, mens hybridgræsset på Brøndby Stadion tog en delt bronzemedalje med Telia Parken.

Ungdommen gav problemer

Der var dog visse udfordringer med banen for de to groundsmen på MCH Arena. Førsteholdet røg tidligt ud af de europæiske kampe, men FC Midtjyllands U/19-mandskab kom hele vejen til kvartfinalen i ungdommens svar på Champions League.

- Vi var pressede i det tidlige forår med en del kampe i blandt andet Youth League. Vi havde tre kampe på én uge, hvor det stod ned i stænger. Der var banen skidt. Der kunne vi se, der havde været spillet fodbold. Vi var udfordrede, men det løste sig, og vi fik rettet op på skaderne, siger Anders Faber Nielsen.

Det er da heller ikke nogen tilfældighed, at det bliver MCH Arena, der endnu engang har Danmarks bedste bane. I april kunne Grøn Teknik fortælle, at den årlige drift på banen koster 869.000 kroner, hvilket næsten er dobbelt så meget som banerne i Odense eller Hjørring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg tror, at spillerne har kvitteret for, at der er gjort en lille smule mere, end der standard kan forventes af en bane. Der, hvor vi gør en forskel, er på detaljen, fortæller han.

Plads til forbedringer

I Spillerforeningen er Thomas Lindrup, chef for spillerrådgivning, af den holdning, at der stadig mangler midler i visse områder af landet. For hvor Herning, Esbjerg, Brøndby og København ligger i top, ligger banerne i Odense, Hjørring og især Hobro i bund.

- Det er glædeligt, at banerne i denne sæson generelt set er ratet højere. Det kan tyde på, at flere klubber er ved at indse, at man skylder spillerne og spillet en god bane. Men med seks baner under middel er der fortsat plads til forbedringer. Men lad os håbe på, at opgørelsen er et billede på, at vi er på vej i den rigtige retning, siger Thomas Lindrup.

De to groundsmen Bjarne Rabæk og Anders Faber Nielsen fik overrakt Den Gyldne Greb inden søndagens kamp mod FC København. Om det var banens skyld, vides ikke, men midtjyderne vandt kampen med overlegne 4-0.