I BaseCamp Skovbrynet i Lyngby får man nu mulighed for at tage en løbetur oven på ens egen lejlighed.

I august næste år står BaseCamp Skovbrynet i Lyngby klar som et af Danmarks største studieboligbyggerier i nyere tid. Udover 639 boliger, bibliotek og fitnessrum, skal der også være plads til rekreative faciliteter på det grønne tag.

De spektakulære studieboliger, der opføres på Plantedirektoratets grund, kommer til at få en offentligt tilgængelig gå- og motionsrute i kuperet terræn. Det skriver Eurotag Danmark i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ruten bliver 700 meter lang og matcher godt med, at studieboligbyggeriet har til formål at lokke folk til at samles på de grønne fællesområder.

- Ambitionen er at skabe en anderledes bygningsstruktur, der konstant skaber nye indtryk ved at slynge sig ind i det grønne landskab. Samtidig projekteres byggeriet op fra terrænet i tre etager med faldende forløb, hvilket giver mulighed for at anlægge uderum med forskellige rummeligheder, fortæller ejer Lars Gitz fra Lars Gitz Architects, der har tegnet og projekteret byggeriet.

Bæredygtige visioner

BaseCamp Skovbrynet er placeret blot 600 meter fra Sorgenfri Station samt i gåafstand til uddannelsesinstitutionerne i området. Samtidig er der særlige krav til den specielle tagkonstruktion. Af byggeriets 26.000 kvadratmeter grønne arealer bliver 8100 kvadratmeter anlagt på det snoede tag, der skal være en naturlig gengivelse af skovbrynet med stier, jord, planter og træer.

- Det kræver en speciel tagløsning, når der anlægges terrasser samt plantes træer og grønne miljøer på tagfladen. Det er vigtigt, at den grundlæggende tagkonstruktion er særlig holdbar samtidig med, at den skal beskyttes mod rodnet, vind og vejr, siger Thomas Nagel, der er entrepriseleder hos Multi Tag Entreprise, som står bag udførelsen.

Tagarealet er blevet beklædt med tagmembranen Derbigum GC Antiroot, som er en dobbeltarmeret løsning med stor rubusthed og tæthed, der gør, at den især kan anvendes som grundbelægning på konstruktioner, hvor der stilles høje krav til sikkerhed mod gennemtrægning af vand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Byggeriet forventes at koste mere end 530 millioner kroner.