Grammer, der fremstiller OE sæder til en lang række maskinfabrikanter, tager komforten til nye højder, og nu kan de fås med overvågning.

I forbindelse med Agritechnica messen i Hannover var folkene hos Grammer tydeligvis meget stolte over deres nyheder. I forvejen er de kendte for Maximo og Action Evolution sæderne, som mange maskinfabrikanter i landbrugs- og entreprenørbranchen forsyner deres køretøjer med. Én af nyhederne er en app, som er afledt af EU direktiv 2002/44/EC, som omhandler den maksimale vibrationsmængde, vi mennesker maksimalt må modtage i løbet af en arbejdsdag.

Sædet med vibrationsovervågning er forsynet med en speciel sensor, som via en app på skærmen registrerer bevægelser og vibrationer i samtlige retninger. Altså det som i et koordinatsystem er X,Y og Z aksen, og det som i praksis kendes som op, ned og sideværts bevægelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sædets overvågning er afledt af EU direktiv nummer 2002/44/EC, som omhandler den øvre grænse for de vibrationer den menneskelige krop kan håndtere. Systemet fra Grammer overfører samtlige bevægelser, og på stolens skærm vil man så blive advaret om hvornår grænsen er nået eller overskredet.

... når sved kommer i kontakt med sædet, transporteres det væk og lagres midlertidigt i det underliggende lag af aktivt kul. Blæseren fjerner derefter fugtigheden, uden, at den i stolen bemærker noget.

Marketingchef Marko Boving

Grammer

Komfort til nye højder

Toppen af poppen er det nye sæde, som har fået navnet S700. Det har luftstøtte i sideværts retning, og en ny form for indbygget klimakontrol, fortæller marketingschef Marko Boving.

- I forhold til før, er det nu blevet 40 procent bedre i forhold til det system, vi hidtil har anvendt. Vi har så at sige allieret os med kroppens eget kølingssystem. Det har vi gjort ved at anvende aktivt kul. Så når sved kommer i kontakt med sædet, transporteres det væk, og lagres midlertidigt i det underliggende lag af aktivt kul. Blæseren fjerner derefter fugtigheden, uden, at den i stolen bemærker noget, lyder det fra Marko Boving.

Som noget nyt er det nu også blevet muligt at designe sædet ved at forsyne det med et andet overtræk. Det sker ved hjælp af den lynlås, der i forvejen sidder på sædet. Dermed kan et skift til et nyt betræk foretages på få øjeblikke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Grammer har selv et stort program i disse sædebetræk, og det fås i mange farver og varianter. Men ifølge Marko Boving er det principielt muligt at få lige det man har lyst til, for man kan lave et betræk i lige det materiale, man måtte ønske sig.