Et kalkulationsprogram har afløst regneark og papir og blyant hos anlægsgartner H. Hoffmann. Det skal spare tid og give mere realistiske tilbud.

- I modsætning til regneark så kan vi med det professionelle kalkulationsværktøj Sigma, hvor der regnes i kostpriser, langt bedre ramme den reelle kostpris og derved styre dækningsbidraget, så vi undgår de tabsgivende projekter, forklarer projektleder og anlægstekniker hos H. Hoffmann, Jacob Lahn i en pressemeddelelse.

H. Hoffmann beskæftiger ca. 40 medarbejdere årligt og udfører alle typer af opgaver inden for nyanlæg, pleje og vedligeholdelse. H. Hoffmann passer og vedligeholder blandt andet Aarhus Kommunes kommunale parker. Også vinterberedskab er en del af H. Hoffmanns services.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Profitable opgaver

- Det er helt afgørende, at vi ikke længere udfører opgaver, som vi ikke tjener penge på. Med Sigma kender vi vores omkostningsniveau, så vi ved hvor langt vi kan gå ned i pris. Samtidig opererer alle beregnere med de samme priser. Det er med til at sikre de gode resultater, siger Jacob Lahn.

Programmet læner sig op ad brugerfladerne fra regneark, men den afgørende forskel er en indbygget kalkulationsmotor. Det betyder ifølge H. Hoffmann, at beregningerne er automatiserede, så den tilbudsansvarlige altid er sikker på, at alle materialer, mandetimer og lønninger er indregnet.

Ifølge Jacob Lahn giver programmet større sikkerhed for, at han regner rigtigt. Han har en sikkerhed for, at de materialer og timer, som han taster ind også kommer med i det samlede regnestykke, fordi det sker automatisk.

- Har jeg for eksempel udarbejdet et tilbud på 200 kvadratmeter terrasse og det så skal rettes til 150 kvadratmeter, så tilpasses hele den underlæggende kalkulation automatisk ? altså materialer, mandetimer mm. Og det er genialt og er med til at sikre, at vi hele tiden kan bevare overblikket på både de store og små opgaver, siger Jacob Lahn.