Når Europas to bedste fodboldhold, Real Madrid og Juventus, tørner sammen i Champions League-finalen i Wales lørdag den 3. juni, vil de træde ud på verdens flotteste fodboldbane, lyder det fra DLF.

Lørdag den 3. juni afholdes finalen i fodboldturneringen Champions League, og den regnes som en af de absolut største kamp i verden. Den spilles i Cardiff på Principality Stadium, der tidligere hed Millennium Stadium.

Det kræver naturligvis det perfekte græsunderlag for spillerne, når de skal præstere for de godt 70.000 tilskuere på stadion plus de cirka 200 millioner tv-seere fra over 200 lande. Det vil være et stort udstillingsvindue for leverandøren af græsset, og den leverandør er såmænd dansk, idet sorterne er leveret af danske DLF.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udfordringer af skygge

At levere græsset til en CL finale er en stor bedrift, men der har været mange udfordringer undervejs. Blandt andet fra de fysiske omgivelser på station i Cardiff. De høje tribuner og det mobile tag betyder, at banen fra oktober til februar ikke rammes af den livgivende sol men ligger i skygge.

Selv om sommeren er der dele af banen, der kun får små mængder solskin. Det stiller store krav til græsset, der både skal være slidstærk og skyggetolerant. Og græsset skal ikke mindst se knaldgodt ud på TV-skærmene med en flot grøn farve og knivskarpe klippestriber.

Så når du blænder op for finalen for at se stjernespillere som Ronaldo, Bale, Buffon og Dybala, så send også en venlig tanke til Monroe og Columbine, der er to af DLFs mest slidstærke græs-darlings. De udgør hovedparten af græstæppet i Cardiff og medvirker til at gøre den europæiske fodboldfinale til en verdensomspændende tv-begivenhed.