Nyt kursus skal hjælpe blandt andre viceværter og anlægsgartnere til selv at kunne sprøjte med hånd- og rygsprøjter.

Den landbrugsfaglige rådgivningsvirksomhed LMO udbyder nu et nyt kursusforløb i sprøjteteknik, der henvender sig til blandt andre viceværter og anlægsgartnere, der anvender rygsprøjter. Det fortæller LMO i en pressemeddelelse.

Det er LMOs arbejdsmiljø- og teknikrådgiver, Hans Thostrup, som er en af landets førende specialister i det nyeste indenfor sprøjteteknik, der står bag det nye kursus i hånd- og rygsprøjter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Baggrunden er stigende krav fra EU i forhold til kemi, men med det nye sprøjtekursus får man certifikat på, at man må sprøjte med hånd- og rygsprøjter.

- Det er besluttet ved lov, at det ikke er tilladt at udbringe pesticider i erhvervsmæssige henseender. Vores erfaringer viser, at man kan risikerer op til mindst 10.000 kroner i bøde for ulovlig udbringelse af kemi. Derfor tilbyder vi dette kursus, fordi det netop er utrolig vigtigt, at man har alle tilladelser og certifikater i orden på det her område, siger Hans Thostrup.

Certifikat på to dage

Med et to-dages certifikat til hånd- og rygsprøjter giver kurset tilladelse til både at udbringe pesticider lovligt og at kunne købe pesticider ved grovvarefirmaer.

Kurset henvender sig særligt til blandt andre viceværter, anlægsgartnere og mange juletræsavlere, der kan have behov for selv at kunne sprøjte i hverdagen. Ifølge Hans Thostrup er kurset relevant for alle, der kan nøjes med dette to dages kursus fremfor det store 10 dages kursus.

- Der er utrolig mange, der bruger pesticider med hånd- eller rygsprøjte, og faktisk tror at det er lovligt, da det kun er med hånd- eller rygsprøjte. Mange af disse ved ikke hvor lidt kemi, der skal i en rygsprøjte og kommer ofte for meget i. Så kurset er målrettet til at kunne bestemme, hvor meget kemi der skal til en sprøjteopgave, og hvordan det bedst udbringes for en god fordeling, siger Hans Thostrup.