En del af Nordre Kirkegård vil over de kommende 30 år gennemgå en forvandling med den vilde natur i centrum, og i den forbindelse søger Aarhus Kommune input fra alle, der ønsker at præge den kommende skovkirkegård.

Der er i de seneste år kommet mere fokus på naturen og grønne åndehuller, og det afspejler sig også i, hvad aarhusianerne forventer af kirkegårdene som offentligt rum. Det skriver Aarhus Kommune kommune i en pressemeddelelse, hvor de endvidere oplyser, at kommunen nu gerne vil udvide sit tilbud af gravstedsformer til også at inkludere en mere naturnær skovkirkegård.

Bedemænd, trossamfund og kirkegårdens naboer har allerede givet deres ønsker til, hvordan den kommende skovkirkegård skal se ud, og på baggrund af deres input, er en overordnet skitse for projektet nu klar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

30 år

- I takt med at byen bliver større, skal vi også sørge for, at vi skaber grønne åndehuller, hvor borgerne kan nyde roen og naturen. Kirkegårde er et følsomt emne for mange, og jeg håber, at vi gennem dialog med aarhusianerne kan finde frem til, hvad denne skovkirkegård skal rumme, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø.

Det tager tid at skabe vild natur, og derfor strækker projektet sig over de kommende 30 år. Omdannelsen til skovkirkegård begynder i 2016, Interesserede kan læse mere, se en visualisering af projektet og give deres mening til kende frem til den 7. juni på www.aarhus.dk/skovkirke-gård.