Energi Viborg Arenas groundsmen har ikke haft et kedeligt år.

Der har været pres på græstæppet på Energi Viborg Arena i år. Ud over at blive anvendt af Viborgs herrefodboldhold i Alka Superligaen har græstæppet indtil nu også været flittigt anvendt af kvindelandsholdet i fodbold, og i sidste måned lagde det også græs til "Mermaid Bowl 2015", der er DM finalen i amerikansk fodbold.

Det stiller store krav til plejen, og den opgaver varetager groundsman Lars Christensen, der på fuld tid har været ansvarlig for stadion siden 2010.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er heldige at have Viborg Kommunes "Kultur, Service & Events", som er meget aktive. De synes, der skal ske meget her på Energi Viborg Arena.

Alle begivenheder stiller høje krav til græstæppet.

- Når dette år er gået, har vi sået cirka 1200 kg frø, prikket adskillige gange, samt vertidrænet og topdresset to gange. I 2015 har vi anvendt frø fra DSV Frø. Vi får god faglig sparring både med E.Marker A/S, der sælger os frøet, samt med frøproducenten, udtaler Lars Christensen.

Nye og bedre sorter

DSV Frø har gennem et målrettet forædlingsarbejde frembragt nye slidstærke sports-rajgræsser, der for tiden topper de europæiske sortslister.

- Vi synes, at disse nye og bedre sorter ikke kun skal dominere f.eks. Premier League stadions i England, men selvfølgelig også skal frem til de danske stadions, siger Ole Sams Falkenberg, agronom og produktchef ved DSV Frø Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På Energi Viborg Arena er det således sorterne Eurodiamond, Eurocordus og Promotor S, der er anvendt i 2015. Sorten Eurodiamond er for tiden absolutte topsort til sportsbrug i både England, Tyskland og Holland, efterfulgt af sorten Eurocordus, der som Promotor S yderligere er afprøvet i den skandinaviske fælles afprøvning "Scanturf" med flotte resultater.

Smarte tricks

- Uvildig afprøvning af nye frø-sorter er en særdeles vigtig spiller, og vi opfordrer altid vore kunder til at konsultere de skandinaviske, engelske, hollandske eller tyske sortslister for at få ordentlig viden om den sort der tænkes anvendt. Især mener vi at den engelske sortslistes der rangordner sorternes er værd at kigge på, før frøindkøb foretages, siger Ole Sams Falkenberg og forklarer hvorfor:

- Kun således kan man styre udenom de smarte marketingtrick, der desværre også er i markedet. Som eksempel forsøger sælgere i markedet for tiden at bilde kunder ind, at man har opfundet alm. rajgræs med udløbere, hvilket agronomisk er det rene nonses. Sagen er, at nogle rajgræsser, især amerikanske, er mere oprette, men de europæiske typer af alm. rajgræs kan alle danne rødder fra knæene, hvis de får lov. Det sker bare ikke på sportsarealer. Her er pladsen forhåbentlig både alt for trang og græsset for kortklippet, siger Ole Sams Falkenberg.