I samme ombæring, hvor der blev afsat penge til at genoprette Store Åmose, skydes der også 13 millioner i ny skovrejsning.

Regeringen er sammen med SF og Enhedslisten blevet enige om fordelingen af en klimapulje på i alt 151,9 millioner kroner. Målet er, at Danmark skal skære op mod 500.000 ton af sin drivhusgasudledning i 2020. Den netop afsatte pulje er målrettet naturgenopretning, landbrug og transport, der frem mod 2020 giver en samlet reduktion i drivhusgasser på 300.000 ton.

Det er ud af samme pulje, at Store Åmose i Vestsjælland skal genoprettes, men en del af pengene skal også bruges til etablering af skov. Det oplyser Klima-, Energi- og Bygningsministeriet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Binder CO2

I alt er 13 millioner kroner øremærket til statslig skovrejsning. Argumentet er, at skove binder CO2 i træer og stammer og bidrager herudover til at beskytte vandmiljøet og skabe gode oplevelser for danskerne.

I fobindelse med planerne for Store Åmose og skovrejsning siger miljøminister Kirsten Brosbøl:

- Det er meget glædeligt, at vi med 45 millioner kroner kan lave et stort naturgenopretningsprojekt i for eksempel Store Åmose. Det kan skabe ny natur på størrelse med næsten 400 fodboldbaner til gavn for danskernes mulighed for at bruge naturen, for klimaet og for vores vandmiljø. Samtidig har vi fundet 13 millioner kroner til at plante ny skov i hele Danmark. Samlet et det derfor et stort skridt i retningen af mere natur i forlængelse af regeringens Naturplan Danmark.