Svenske Green Landscaping Group har gennem sit datterselskab Svensk Markservice overtaget HedeDanmarks HD LandScapes' grønne plejeforretning i Skåne.

Som et led i planen om at fokusere på sin kernevirksomhed sælger HedeDanmark sine svenske plejeaktiviteter i HD LandScape til den svenske børsnoterede koncern Green Landscaping Group. Aftalen er indgået gennem den svenske koncerns datterselskab Svensk Markservice.

HedeDanmark er fortsat til stede i Sverige med sine aktiviteter inden for genanvendelse af organiske restprodukter og spildevandsslam fra rensningsanlæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Plejeforretningen består hovedsagelig af vedligeholdelses- og servicearbejde for kommuner, almennyttige boligforeninger og ejerforeninger i Helsingborg, Malmø og Vellinge. Handlen omfatter kundekontakter, personale og maskiner.

Den plejeforretning, som Green Landscaping Group overtager fra HedeDanmark, beskæftiger i øjeblikket omkring 50 ansatte, der alle får tilbud om ansættelse i koncernen. Handlen indebærer cirka 65 millioner svenske kroner i eksisterende kundeopgaver i regnskabsåret 2019, og koncernen forventer, at handlen vil bidrage til rentabiliteten i andet halvår af 2020.

- Anskaffelsen af HD LandScape passer godt til vores forretning, da det stort set befinder sig i en geografi, hvor vi allerede driver en større forretning med lignende kunder og segmenter. HD LandScape er et velrenommeret firma, der har eksisteret længe i branchen, og vi har fulgt deres udvikling i en lang periode. Med overtagelsen af forretningen ser vi frem til at videreudvikle vores kundetilbud inden for grøn pleje i Skåne, siger Daniel Linderståhl, South Regional Manager for Green Landscaping Group.

- Konkurrencen på plejeområdet er hård i Sverige, og derfor er vi glade for, at vi nu overdrager vores svenske plejeforretning til den ubestridt største aktør på det svenske OFS-marked. Green Landscaping Group kan med sin omfattende erfaring på det grønne plejeområde i særligt det sydlige Sverige foretage de nødvendige investeringer og forandringer, som skal til for at fortsætte den høje kvalitet af grøn pleje, som HD LandScape siden 2012 har ydet i det svenske, siger Lars Petersen, administrerende direktør, HedeDanmark.