VIDEO: Kyndestoft Maskinfabrik har opfundet en teleskopisk redskabsramme til frontlæsseren.

SLAGELSE: Daniel Hedegaard er ingeniøren bag en ny type redskabsramme til frontlæssere. I rammen er der indbygget to hydrauliske udskud - et i hver side. I den ene side er der monteret en kontravægt svarende til redskabets vægt i den modsatte side.

- Når man kører kontravægten ud i den ene side, kører redskabet ud i den anden side, så ramme og redskab hele tiden er i balance.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vejer redskabet for eksempel 250 kg, skal der ikke så meget fantasi til at forestille sig den vridningseffekt, denne vægt vil have på rammen.

- Vi synes derfor, at dette er en logisk måde at bygge en ramme på, siger Daniel Hedegaard, der er maskiningeniør og direktør for Kyndestoft Maskinfabrik.

- Når rammen er i balance, kan vi også komme ned i en mindre traktorstørrelse og dermed gøre redskabet anvendeligt for endnu flere af vore kunder, tilføjer han.

Daniel Hedegaard mener også, at når en redskabsramme ikke udsættes for så store vridninger, vil den få en længere holdbarhed.

rich-media-3
Skiverne er 5 mm tykke og stabiliseres af Kyndestofts egne støtteskiver. Foto: Jess Ulrik Verge.

Rammen består i øvrigt af laserskårne komponenter, der er boltet sammen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er færre svejsninger. Også dette mener vi er godt for holdbarheden, og desuden vil det være nemmere at udskifte dele på rammen.

Rammen blev præsenteret på messen Have & Landskab, der blev holdt i de sidste dage af august. Her var den monteret med en grensav med Kyndestofts egne skiver.

De er 5 mm tykke og stabiliseres af ekstra kraftige støtteskiver.