Den mangeårige minister Bertel Haarder (V) får fornøjelsen af at holde tale, når Maskinleverandørernes Innovationspris skal overrækkes. I år kæmper hele 10 verdensnyheder, 10 Danmarksnyheder og 4 Firmanyheder om topplaceringerne.

Det er med mere end fire årtiers beslutningskraft i folketinget og en perlerække af minsterposter i bagagen, at Bertel Haarder indtager scenen på det nye torv midt på Maskinmarken på Have & Landskab.

Han pointerer, at innovation er et af de mest centrale områder i samfundet, og han var derfor ikke i tvivl, da han blev spurgt, om han ville være en del af ceremonien omkring innovationsprisen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Man behøver blot tænke på klimaudfordringen for at begribe, hvorfor vi skal satse på innovation. Det er jo ikke nulvækst-snak og selvpineriske feel-good-foranstaltninger, der flytter noget. Det er forskning, udvikling, investeringer og økonomisk vækst, der kan flytte noget. Det gælder ikke mindst på alle områder, der har med forbrændingsmotorer at gøre. Derfor har jeg sagt ja til at uddele Maskinleverandørernes Innovationspris til Have & Landskab, fortæller han.

Det er jo ikke nulvækst-snak og selvpineriske feel-good-foranstaltninger, der flytter noget. Det er forskning, udvikling, investeringer og økonomisk vækst, der kan flytte noget

Bertel Haarder

tidligere minister og kommende prisuddeler

Også fortaler for erhvervsuddannelserne

Mange af nyhederne på Maskinmarken på Have & Landskab er i år centeret omkring netop emissioner og el-maskiner og el-redskaber, men det er ikke den tidligere ministers forkærlighed for innovation og udvikling, som gjorde det oplagt at invitere netop Bertel Haarder til Have & Landskab, forklarer Niels Kirkegaard, formand for brancheforeningen Maskinleverandørernes sektion for Park, Vej & Anlæg.

- Bertel Haarder er en også meget stærk personlighed indenfor hele campustankegangen, hvor man forsøger at kombinere de gymnasiale uddannelser med de praktiske uddannelser og holder det i samme hus. Det gør det meget nemmere at skifte fra en gymnasial uddannelse til en erhvervsfaglig og giver mange flere en chance for at få øjnene op for de mange muligligheder, som en erhvervsuddannelse giver. Det er ubeskriveligt vigtigt i en tid med stor mangel på arbejdskraft i de fleste praktiske fag. Derudover har Bertel Haarder virkelig forstået nytteværdien af at tænke ud af boksen og finde praktiske løsninger og samtidig præsentere disse spændende ting, som kan inspirere folk til, hvor de skal slå deres folder i fremtiden, lyder det fra Niels Kirkegaard, der desuden er direktør i GMR maskiner A/S.

Kåringen finder sted på det centrale torv på Maskinmarken onsdag 28. august klokken 12.15.