Københavns Kommune har afprøvet nedknust cement som gruslag mellem brosten på gader og stræder - men det var ikke umiddelbart en god idé.

Hvad der virkede som en god ide i starten, giver nu problemer. Det må man sande i København, hvor man 17 steder i byen har valgt at drysse knust beton ud over gader med brosten i håb om, at det vil gøre dem mere jævne for blandt andet cyklister. Det skriver TV 2 Lorry.

- Kombinationen af beton, forårsvarme og blæst i gaderne kan give en del støvgener, det er vi klar over, og det er derfor, vi er ude at feje. Men før vi nåede ud sidste gang, var det begyndt at blæse op, siger Henriette Hall-Andersen, der er centerchef i Teknik- og miljøforvaltningen, til TV-kanalens netredaktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er første gang, at kommunen bruger beton. Tidligere har man brugt grus til opgaven, men den nye løsning går godt i spænd med kommunens mål om genanvendelsesstrategi.

- Vi skal vænne os til, at materialet opfører sig lidt anderledes, end det vi plejer at bruge, og vi kigger selvfølgelig også på, om vi har brugt lidt for meget visse steder, siger Henriette Hall-Andersen.

Brostensgader kræver vedligehold, og det er derfor, at kommunen har været i gang med at fylde hullerne mellem stenene. Så de bliver liggende, hvor de skal, så det er til at færdes på dem.