Nyudviklet bundramme, stærke motorer, BlueTooth og manuel differentialspærre. Det er blot nogle af nyhederne i de tre nye havetraktor-linjer.

MTD Products i Randers, der både har MTD havetraktorer og Cup Cadet i stalden, har nu nyt at fortælle om sidstnævnte. Hele Cub Cadet-linjen har nemlig fået en overhaling, og ikke nok med det, men MTD Products lancerer hele tre nye Cub Cadet-serier, nemlig XT1, XT2 og XT3. Eller som salgschef Brian Berg fra MTD Products også kalder dem: stor, større og størst.

- Vi har nyudviklet en helt ny bundramme, der er kraftigere og stærkere end nogensinde. Rammerne er fuldsvejsede, hvilket vil sige, at der ikke er nogen dele, der er skruet sammen, og det hele er e-coated - en speciel varmebehandling, der er enormt holdbar, siger Brian Berg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hydrostatisk transmission

Alle XT-maskinerne er udstyrede med hydrostatisk transmission. Det vil sige, at det er olietrykket, der driver fremdriften, så der er ikke noget med at skulle sidde og hive i en gear-stang. Alle modellerne er foddrevet, så man med fodpedalen styrer hastigheden af fremdriften. Det gør ifølge Brian Berg maskinen mere komfortabel og smidig at arbejde med.

- XT1-modellen er udstyret med MTD's egen udviklede et-cylinder motor, der produceres i USA, mens XT2 og XT3 kommer med producenten Kawasakis professionelle 2-cylinder motorer, så også på denne side er vi i den stærke ende, siger Brian Berg.

Kraftigt forbedret venderadius

Også den vigtige venderadius har fået en gevaldig opstramning. På XT1 og XT3-modellerne er venderadius nu på 38 centimeter, og som noget helt unikt er XT2-modellernes venderadius nede på blot 17 centimeter. Det vil sige, at den kan vende på ekstremt små områder.

- Også som noget helt nyt, så er XT2 og XT3-modellerne nu udstyret med Bluetooth. Du downloader en app til telefonen. På den app får du for eksempel beskeder om serviceintervaller og timedrift. Du får også servicebeskeder, eksempelvis når det er tid at skifte kilerem, knive også så videre, siger Brian Berg.

- Denne feature har vi bygget ind for at skille os ud på markedet, men især også for at sikre, at kunden får den bedst mulige oplevelse med vores produkter, understreger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Differentialspærre

På XT3-modellerne er der manuel differentialespærre, som kan aktiveres med fodpedal. Det vil sige, at når man kører i ujævnt terræn, så risikerer man ikke, at baghjulene barer snurrer rundt, fordi differentialespærren hele tiden flytter kræfterne hen, hvor de er nødvendige.

Endelig kan nævnes, at på XT2 og XT3-modellerne kan man tilvælge ekstra kraftige klippeborde, som er fuldsvejsede, ligesom maskinerne har et 12V udtag, så man kan lade telefonen eller andet udstyr under arbejdet.

Alle modellerne kommer med enten sideudkast eller bagdudkast med opsamling samt tre års garanti.