Det blev til podieplaceringer for flere af deltagerne fra SkillsDenmarks landshold til EuroSkills i Gøteborg.

For to unge anlægsgartnere blev EuroSkills i Gøteborg en særlig begivenhed. Søndag aften kunne 24-årige Anne Møllegaard Rasmussen og 22-årige Chris Johansen begge glæde sig over at have vundet bronze ved mesterskaberne.

De er begge fra Kold College, hvor de har trænet flere uger op til afrejsen. Deres mestre er henholdsvis Th. Skov Larsen, Odense og Green-Anlæg, Langeskov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Systemet virker

- EuroSkills er som konkurrence et nyere foretagende i forhold til DM i Skills og WorldSkills, men vi synes, de svenske arrangører har vist, at det er en konkurrence, der bør prioriteres, siger SkillsDenmarks formand, Jesper Juul Sørensen, som også var meget tilfreds med de danske deltagere:

- Vi er også stolte, fordi alle danske deltagere kan klare sig mod nationer, der træner deres deltagere i månedsvis til konkurrencen. Alle vores deltagere har passet deres skole og deres arbejdspladser og kun trænet i nogle få uger, og alligevel går det så godt. Det er et bevist på, at det danske uddannelsessystem med vekselvirkning mellem skole og praktik er et godt system, siger Jesper Juul Sørensen.

Der var desuden bronzemedalje til bygningssnedker Frederik Riber, samt guld til landbrugsmaskinmekaniker Anders Ebbekær Pedersen.

EuroSkills holdes hvert andet år på lige årstal, mens WorldSkills finder sted i ulige årstal.